Vranjski Dinamo u okviru poslednjeg 37.kola Super lige Srbije gostuje u Bačkoj Palanci gde će odmeriti snage sa ekipom OFK Bačka. Odlučujući meč za opstanak u elitnom rangu sigurno će biti težak, ali stručni štab najavljuje pobedu.

Domaći tim je ove sezone ostvario sedam pobeda, uz devet remija i dvadeset poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzima poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz šest remija i dvadeset i dva poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Spartaka, a rezultat je bio 2:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Surdulici kada su dva tima podelila bodove nakon rezultata 1:1, a drugi put u Bačkoj Palanci kada je ekipa OFK Bačka ubedljivo slavila rezultatom 5:1.

Šef stručnog štaba vranjskog tima Dragan Antić istakao je da će njegov tim ići na pobedu, jer drugu opciju nema, a da će dosta toga zavisiti I od ostalih rezultata:

’’Cela sezona se svela na devedeset minuta, pred nama je zaista meč biti ili ne biti. Nazad ne možemo, moramo napred. Pobeda nam je najsigurnija opcija, očekujem da igrači daju sve od sebe i da pobedom obezbedimo ili direktan opstanak ili baraž utakmicu, što će zavisiti i od rezultata drugih susreta plej-auta. Borićemo se za Vranje, za naše navijače, svesni smo svi važnosti utakmice. Mislim da imamo kvalitet da ostvarimo pobedu. Imamo problema sa povređenim igračima, ali ko god da igra, mislim da smo favoriti u ovom meču. Sve je na našoj strani, mada će biti teška utakmica, ali moramo da se revanširamo za prošli poraz od 5:1.’’

Meč 37.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Dinama igra se danas, u nedelju 19.maja 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova.