Nakon jučerašnjeg revanš meča baraža za popunu Super lige Srbije poznati su svi klubovi koji će se u sezoni 2019/20 takmičiti u okviru elitnog ranga.

Posle čak 296 odigranih prvenstvenih mečeva, kao i dvomeča baraža za popunu Super lige Srbije, poznati su svi učesnici elitnog ranga za sezonu 2019/20. Novi sistem takmičenja učinio je čitavu sezonu uzbudljivom i neizvesnom, a borba je trajala do poslednjeg susreta. Superligaško društvo su najpre napustile ekipe Zemuna i OFK Bačka, dok je kroz baraž mečeve mesto u eliti izgubio i Dinamo iz Vranja. Dva prvoplasirana tima Prve lige Srbije, TSC i Javor Matis, obezbedila su direktan plasman u najviši rang takmičenja, dok je nakon nekoliko rundi baraža to uspelo i ekipi Inđije.

Dok su kvaliteti Javor Matisa dobro poznati svim ljubiteljima fudbala u našoj zemlji, nakon značajnog broja sezona provedenih u elitnom rangu, plasman ekipe TSC-a iz Bačke Topole biće pravo osveženje za ovo takmičenje. Takođe, ekipa Inđije je nakon devet godina ponovo deo elite, a želja svih u klubu je da to potraje duže nego prethodni put, kada su se već nakon prve sezone vratili u niži rang. Primer Proletera, koji je minule sezone odličnim igrama obezbedio čak i plasman u plej-of fazu, daje im svima za pravo da se nadaju odličnim rezultatima u sezoni koja je pred nama.