Ekipa vicešampiona Partizana okupila se danas na startu priprema za sezonu 2020/21 Linglong Tire Super lige Srbije.

Danas je u prostorijama SC Partizan – Teleoptik održana prozivka igrača pred predstojeću sezonu, nakon čega je zvanično započeo proces letnjih priprema. Igrače predvođene kapitenom Vladimirom Stojkovićem pozdravili su predsednik kluba Milorad Vučelić i šef stručnog štaba Savo Milošević. Prisutni su bili i potpredsednik kluba Vladimir Vuletić, generalni direktor Miloš Vazura, kao i članovi Upravnog odbora.

Pripreme su počeli sledeći igrači: Vladimir Stojković, Nemanja Stevanović, Aleksandar Popović, Nemanja Miletić, Bojan Ostojić, Uroš Vitas, Igor Vujačić, Slobodan Urošević, Rajko Brežančić, Saša Zdjelar, Aleksandar Lutovac, Aleksandar Šćekić, Bibars Natko, Milan Smiljanić, Lazar Marković, Sejduba Suma, Lazar Pavlpović, Filip Stevanović, Takuma Asano, Nikola Lakčević, Đorđe Ivanović, Slobodan Stanojlović, Umar Sadik, Bojan Matić, Nikola Štulić, Denis Stojković, Uroš Knežević, Nikola Čolić, Dragan Bojat, Savo Arambašić, Boris Krstić.

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević istakao je danas da odlaganje odlaska na Zlatibor neće puno poremetiti planirane aktivnosti, kao i da je prioritet da ekipa u narednoj sezoni vrati titulu šampiona u Humsku:

’’Nisu nam puno poremećeni planovi, ovde nam je čak i komotnije. Operativno nam je mnogo lakše da radimo ovde, jer imamo dva terena, možemo da se organizujemo kako hoćemo. Planiramo da na Zlatibor odemo u narednih 7-8 dana ako sve bude dobro, pratićemo situaciju. Za sada nam ovo ne predstavlja problem, naprotiv. Prioritet je da probamo da vratimo titulu u Humsku, to je nešto što je najveća rana iz ove, ali i iz prethodnih godina. Taj mentalitet i razmišljanje moramo da imamo od prvog dana. Biće strahovito teško, ali više ne možemo da tražimo nikakva opravdanja, već moramo da imamo taj mentalitet od prve do poslednje utakmice. Ekipa ne polazi od nule, ekipa je već u dobroj meri spremna. Snaga će biti jedna od ključnih stvari, kao i prevencija od povreda i naravno obim koji nam je falio u utakmicama posle kovida, ali i pre kovida. To su tri stvari na kojima će biti akcenat.’’


On se osvrnuo i na dolazak velikog pojačanja u stručni štab, nekadašnjeg selektora Radovana Ćurčića:

’’Kao što želimo da idemo korak dalje kada je u pitanju igra i igrački kadar, tako i mi u stručnom štabu moramo da gledamo da i mi budemo bolji. Nismo mogli da dovedemo boljeg čoveka. Dosta smo dobrih uradili u prethodnom periodu, ostali su detalji da se nameste, a Radovan je tu majstor.’’


Pogledajte video priloge FK Partizan sa ovog događaja:



FOTO: FK Partizan