Najbolji igrač 2.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Lazar Tufegdžić, trostruki strelac za ekipu Spartaka u pobedi nad ekipom OFK Bačka u Bačkoj Palanci.

Odigrano je i drugo Linglong Tire Super lige Srbije u sezoni 2020/21, a i ovoga puta strelci su bili izuzetno raspoloženi sa čak 34 postignuta pogotka na 10 odigranih mečeva. Takođe, ovo kolo je karakteristično po tome što je čak pet gostujućih ekipa uspelo da ostvari pobedu. Jedna od njih je i ekipa Spartaka koja je na gostovanju u Bačkoj Palanci savladala ekipu OFK Bačka rezultatom 1:3(1:2). Najzaslužniji za ovaj trijumf ’’golubova’’ je ofanzivni vezni fudbaler Lazar Tufegdžić, koji se čak tri puta upisao u listu strelaca na ovom susretu. On se tokom čitavog meča sjajno kretao i sarađivao sa saigračima, a u ključnim momentima uspevao je da realizuje stvorene šanse, obezbedivši tako svojoj ekipi osvajanje sva tri boda. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Spartak ŽK

Lazar Tufegdžić (23) je rođen u Valjevu, igra na pozicijama ofanzivnog veznog i krilnog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Tokom karijere ja nastupao i za Bežaniju, OFK Beograd i Sinđelić, odakle je u januaru prošle godine i stigao u Suboticu. Tokom prethodne sezone je zabeležio 24 nastupa za ’’golubove’’, uz 6 postignutih pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: