Najbolji igrač 9.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nenad Lukić, strelac i dvostruki asistent u pobedi TSC-a nad ekipom Spartaka u Senti.

Završena je još jedna, deveta runda takmičenja, a strelci su ponovo bili izuzetno raspoloženi sa čak 33 postignuta pogotka na 10 odigranih mečeva. Favoriti su uglavnom zabeležili pobede, a možda je najveće iznenađenje ubedljiv trijumf TSC-a u duelu sa ove sezone odličnim Spartakom. Najzaslužniji za to je najbolji strelac ekipe iz Bačke Topole, napadač Nenad Lukić. On je pružio još jednu sjajnu partiju i učestvovao u postizanju sva tri pogotka za svoj tim, jednom kao strelac i dva puta kao asistent, čime se osamostalio na prvom mestu liste strelaca sa sedam postignutih pogodaka tokom aktuelne sezone. Zbog toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK TSC

Nenad Lukić (28) je rođen u Sremskoj Mitrovici, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom karijere je nastupao za Teleoptik, bugarsku Lokomotivu iz Plovdiva, Rad, Donji Srem, Spartak, Bežaniju, Radnik, Zemun, Borac iz Čačka i Inđiju, odakle je u januaru prošle godine i stigao u Bačku Topolu. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U17, U18, U19, U20). Tokom aktuelne sezone bio je starter na svih 9 superligaških mečeva, kao i na 2 meča kvalifikacija za Ligu Evrope, uz ukupno 8 postignutih pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: