Niški Radnički u okviru 36. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Rada.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Aleksandar Stanković ističe da je svaki meč od kada je seo na klupu Nišlija malo finale, zbog čega nema potrebe da bude nekog dodatnog pritiska:

’’Od kada sam došao u Radnički svaki meč je za nas kao neko malo finale, tako da i za ovaj duel sa Radom neće biti neke različite pripreme u odnosu na ranije susrete. Bitno je da smo mi u dobrom trenutku i da razmišljamo pozitivno. Treba pre svega da se okrenemo nama, našoj igri i da pozitivno uđemo u meč, bez nekog dodatnog pritiska. Mislim da nema potrebe da se podiže bilo kakva tenzija, ovo je utakmica kao i svaka druga, a svaka je bila bitna od kako sam došao u Radnički. Bilo je dosta dobrih stvari u poslednje vreme. Stabilizovali smo se, nismo primili gol već četiri utakmice, a u svakoj od tih utakmica smo uvek dopisali ponešto. Moje je da dobro pripremim meč sa Radom, da analiziram gde smo grešili u prethodnim utakmicama, da se posvetim podizanju naše igre i mislim da će u nedelju sve biti kako treba. Bićemo jači za Nenada Gavrića i sa te strane će nam biti malo lakše. Žao mi je što je Đuričin dobio crveni karton u Novom Sadu. Taman je ušao u dobar ritam, često je bio u šansama u poslednje vreme, dao je i gol protiv Inđije i puno će nam nedostajati. Ekipa Rada je iskusna, sa veoma dobrim trenerom. Imaju taj pozitivni niz iza sebe i to je za respekt. Analizirali smo ih temeljno i znamo odakle nam preti najveća opasnost. Imaju prekaljenog strelca Kaluđerovića o kome ne treba trošiti reči, imaju Blažića koji je jako iskusan i pokretač je te ekipe, a tu je i mladi Busnić. Znamo sve o njima, poštujemo ih, ali mislim da ako mi budemo na potrebnom nivou tokom svih devedeset minuta, pozitivan rezultat neće izostati.’’

Meč 36. kola LInglong Tire Super lige Srbije između Radničkog i Rada igra se u nedelju 09. maja 2021. godine, sa početkom u 14:30 časova.

FOTO: FK Radnički Niš