Niški Radnički u okviru 1. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Subotici gde će odmeriti snage sa ekipom Spartaka.

Šef stručnog štaba gostiju Aleksandar Stanković ističe da je zadovoljan urađenim u prelaznom roku i da veruje da je prethodna sezona bila ’’incident’’ koji se više ne sme ponoviti:

’’Moram da istaknem da je klub odradio kvalitetan posao u prelaznom roku. Došli su neki iskusni igrači, koji će nam doneti stabilnost, ali i ovi mlađi, koji će nam doneti brzinu i agresivnost. Sačuvali smo i okosnicu prošlogodišnje ekipe i sada imamo širok roster, sa po dvojicom dobrih fudbalera na svakoj poziciji, što nije bio slučaj prošle sezone. Sada više neću morati da brinem šta ću i kako ću ako se neko povredi. Imamo i širinu i dubinu i kada se desi da neko mora da izostane, a to će se sigurno dešavati tokom sezone, neću biti prinuđen da improvizujem. Što se tiče ambicija Radničkog, one su visoke i od njih nećemo bežati. Cilj kluba je da se vrati na evropsku scenu, to je težak zadatak, liga je veoma zahtevna, ali mi smo spremni da se borimo i verujemo da imamo sve što je potrebno da taj cilj i ostvarimo. Čvrsto stojimo na zemlji, spremni smo i najvažnije je da budemo fokusirani i razmišljamo samo o sledećem meču. Mislim da je prošla sezona ’’incident’’ koji Radničkom više nikada ne sme da se ponovi. Ovo je veliki klub i u skladu sa tim svi mi treba i da se ponašamo. Prva utakmica je uvek specifična. Spartak je dobra ekipa, a ono što je najveći kvalitet tog tima jeste to što dugo igra u gotovo istom sastavu. Tamo su i dalje Tufegdžić, Srećković, Furtula, Šimura, Marčić… Oni kao klub imaju svoju filozofiju, opasni su kod kuće, tranziciono su jako dobri. Mi smo pogledali njihove pripremne mečeve i temeljno smo ih izanalizirali. Uz sav respekt prema rivalu, mislim da pre svega treba da se okrenemo nama. Ako mi budemo bili pravi ne treba da se bojimo bilo koga. Idemo tamo da pobedimo. Ja znam startnu postavu, ali moram da kažem i da su igrači koji će u nedelju biti na klupi veoma blizu da budu starteri.  Konkurencija je žestoka.’’

Meč 1. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Spartaka i Radničkog igra se u nedelju 18. jula 2021. godine, sa početkom u 18:55 časova.

FOTO: FK Radnički Niš