Derbi meč 6. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaća Crvena zvezda dočekuje goste iz Bačke Topole, ekipu TSC-a. Biće to duel dva kvalitetna tima, pa treba očekivati dobar fudbal i zanimljivu utakmicu.

Pomoćnik u stručnom štabu crveno-belih Nenad Milijaš ističe da pozicija rivala na tabeli govori o kakvom se timu rad, ali da je mnogo bitnije kako će njegov tim odigrati:

’’Prvenstvo je tek počelo, a mi smo imali jedan kiks koji treba da ispravimo. TSC je trenutno prvi na tabeli, što dovoljno govori kakva su ekipa. Ući ćemo u utakmicu maksimalno, shvatiti ih ozbiljno i očekujem da ćemo zabeležiti pobedu. Jačina i zaštitni znak TSC-a je grupa, mada se više bavimo time kako ćemo mi igrati. Čestitao bih našim igračima na utakmici protiv Kluža, pogotovo posle kritika koje su doživeli od medija. Posebno je teško pobediti tolikim rezultatom u bilo kojoj fazi, a kamoli u plej-ofu i zaista im svaka čast na tome. Degenek sigurno ne može da igra zbog povrede, a za ostale ćemo videti. Tek nam predstoji trening i videćemo kako se ko bude osećao.’’

Trener golmana u stručnom štabu gostiju, Silard Farago, istakao je da je TSC dobro započeo sezonu, u kojoj je u pet dosadašnjih kola osvojio 13 bodova:

’’Malo je nedostajalo da osvojimo svih 15 bodova, ali nam dosadašnji rezultati pokazuju da smo na pravom putu. Oni su najbolja ekipa u našoj zemlji već godinama. Pet godina uzastopno ulaze u evropska takmičenja, čime potvrđuju visoki kvalitet. Na Stadionu "Rajko Mitić" uvek je teško, tamo ekipe ne idu da pobeđuju, ali mi ćemo pokušati da damo sve od sebe i da ostvarimo što bolji rezultat. Imamo spremnu taktiku. S obzirom na to da smo u prethodnih pet kola postigli 16 golova, i sutra ćemo pokušavati da napadamo, da postignemo gol i na toj utakmici. Biće teško svakako, ali imamo pravo da se nadamo.’’

Derbi susret 6. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i TSC-a igra se u subotu 21. avgusta 2021. godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: FK Crvena zvezda