Najbolji igrač 29. kola Linglong Tire Super lige Srbije po izboru naše redakcije je Aleksandar Katai, asistent i strelac tri pogotka u ubedljivoj pobedi Crvene zvezde nad ekipom Radničkog u Nišu.

Odigrano je još jedno prvenstveno kolo koje je donelo mnogo uzbuđenja, naročito u borbi za plasman u plej-of. Najubedljiviji trijumf ostvarila je ekipa Crvene zvezde koja je u derbiju kola savladala ekipu niškog Radničkog rezultatom 1:5. Najzaslužniji za takav rezultat je najbolji strelac crveno-belih ove sezone, Aleksandar Katai, koji je postigao het-trik i zabeležio jednu asistenciju na ovom susretu. Sva tri gola postigao glavom, čime je još jednom pokazao da nalazi u sjajnoj golgeterskoj formi. Zbog ovakvog izuzetnog učinka nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja. Treba reći da je on ovaj laskavi epitet poneo po četvrti put ove sezone, od čega tri puta sa ovakvim učinkom.


FOTO: FK Crvena zvezda

Aleksandar Katai (31) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji levog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina. Tokom seniorske karijere nastupao je za Palić, Vojvodinu, grčke klubove Olympiacos, OFI Crete i Platanias, Crvenu zvezdu, španski Alaves, američke ekipe Chicago Fire i LA Galaxy, odakle se u julu 2020. godine i vratio u Beograd. Zabeležio je veći broj nastupa za nacionalne selekcije. Tokom aktuelne superligaške sezone zabeležio je 23 nastupa, uz 20 postignutih pogodaka i 8 asistencija.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: