Fudbalski klub Crvena zvezda pobednik je takmičenja za Kup Srbije u sezoni 2021/22, nakon pobede u finalnom okršaju sa ekipom Partizana.

Ovosezonsko takmičenje u okviru Kupa Srbije završeno je finalnim susretom između FK Crvena zvezda i FK Partizan na stadionu ’’Rajko Mitić’’ u Beogradu. Meč je završen rezultatom 2:1 (1:0), nakon odlične igre oba tima. Crveno-beli su poveli u 26. minutu nakon fantastičnog udarca sa distance Aleksandra Kataija i to vođstvo su sačuvali do kraja prvog dela igre. U drugom poluvremenu crno-beli su zaigrali angažovanije i uspli da izjednače rezultat nakon atraktivnog i veoma preciznog udarca Slobodana Uroševića u 61. minutu susreta. Domaći tim je do pobede stigao nakon sjajnog kontranapada u 72. minutu, a Aleksandar Katai je pokazao svo svoje majstorstvo i brzinu prevarivši odbranu rivala.


Osvajanjem ovog pehara crveno-beli su odbranili prošlogodišnju ’’duplu krunu’’, a treba reći da je to ukupno 26. trijumf FK Crvena zvezda u našem najmasovnijem takmičenju. Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije upućuje iskrene čestitke na ostvarenom sportsko rezultatu i prikazanoj igri.

FOTO: FK Crvena zvezda