Povratnici u Super ligu Srbije, fudbaleri Javor Matisa, započeli su juče pripreme za sezonu 2022/23.

Fudbaleri Javor Matisa okupili su se juče povodom početka priprema za povratničku sezonu u Super ligi Srbije. Ivanjičani će pripreme obaviti na svom stadionu, a odigraće i četiri kontrolne utakmice. Za sada je sigurno da će generalna proba pred šampionat biti protiv Jedinstva iz Bijelog Polja.

Sportski direktor Radovan Ćurčić smatra da je najvažnije što je klub zadržao kostur tima. U narednih nekoliko dana očekuje se pet pojačanja i to na pozicijama desnog i centralnog beka, veziste i krilnih napadača:

’’Prvenstvo počinje već 9. jula, a prelazni rok traje do 15. septembra, tako da će sigurno biti mnogo promena u klubovima. Pokušaćemo da za pet dana kompletiramo tim, sigurno je da ćemo nešto rešavati i u hodu. Nadam se da ćemo da angažujemo igrače koje želimo. U eliti nam je cilj da što pre obezbedimo mirnu luku.’’

Predsednik kluba Dragomir Lazović nije skrivao radost zbog povratka u najviši rang takmičenja, prvenstveno zbog toga što je ispunio obećanje dato navijačima:

’’Pokazali smo da smo najveći ’’mali’’ klub u Srbiji,  jer smo pet puta ispadali i pet puta se vraćali u društvo kojem pripadamo. Jedinstvo, dobra kadrovska politika i operativni tim u klubu, koji traje više od 20 godina, naša su najveća snaga. Sa povratkom u viši rang i infrastrukturno smo se pojačali. Imamo jedan od najsavremenijih terena sa veštačkom travom, on će nam ujedno biti od ogromne pomoći i za taktičko i tehničko osposobljavanje mladih naraštaja. Rasteretićemo i pomoćni teren, prvotimci će imati mnogo bolje uslove za rad. Super liga zahteva mnogo veći broj igrača, mogućnost rotiranja,  pa ćemo u narednom periodu pokušati da upotpunimo igrački kadar imenima koja zaslužuju ovaj nivo takmičenja.’’

Fudbalski klub Javor Matis je saopštio da će ulaz na sve utakmice biti besplatan, osim mečeva sa Zvezdom i Partizanom, koji moraju iz bezbednosnih razloga biti regulisani ulaznicama. Ivanjičani će se na taj način zahvaliti navijačima za podršku u prvoligaškoj konkurenciji.

FOTO: FK Javor Matis