Fudbaleri Radnika su započeli pripreme za novu superligašku sezonu 2022/23, a tom prilikom predstavljen je i novi šef stručnog štaba Aleksandar Linta.

Uprava fudbalskog kluba Radnik danas je predstavila novi stručni štab na čelu sa Aleksandrom Lintom, nakon čega je obavljena prozivka igrača i započet pripremni proces za novu takmičarsku sezonu. Igračima se obratio predsednik kluba, Stanislav Tončev, koji im je čestitao na dobrim rezultatima u prethodnoj sezoni, poželeo uspeha u novoj i rekao da u predstojećoj sezoni želi da se napravi jedan korak više, te da je u tom cilju doveden trener koji je u prošloj sezoni vodio klub koji je bio peti na tabeli:

’’Drago mi je što kroz takmičenje idemo stepenik po stepenik napred organizaciono, i sada, nakon sedam godina u Super ligi, u ovu sledeću ulazimo sa velikom snagom, tačnije sa nama su danas svi igrači koji su izneli prethodni deo prvenstva. Organizaciono napredujemo i nadamo se da ćemo napraviti iskorak i priključiti se ekipama u plej-ofu. Pokušaćemo da maksimalno iskoristimo period pripema za uigravanje ekipe i da što spremnije uđemo u prvenstvo.’’

Novi šef stručnog štaba zahvalio se čelnim ljudima kluba na poverenju, ne krijući zadovoljstvo zbog dolaska u Surdulicu:

’’Hvala na poverenju i verujem da smo se ovim potezom prepoznali u zajedničkom putu ka dobrim rezultatima i ka uspesima. Nema sumnje da je Radnik sredina koja može da pruži izazov i uslove za svakog trenera da bude stvaralac rezultata i sistema, odnosno igrača. Uveren sam da ćemo zajedno umeti da podignemo kvalitet srpskog fudbala na lestvicu više i već sada pozivam sve ljubitelje fudbala, navijače Radnika posebno, da dolaskom na stadion daju sud o onome što ćemo raditi narednih meseci ili godina. Vi grači jeste glavni protagonisti onoga što bi trebali da napravimo, tu je klub kao temelj svega, a mi u stručnom štabu smo tu kao vaš servis. Tu smo da pomognemo da sve sprovedete u delo. Kad počne utakmica i sve krene, najmanje je važno ono što ja znam, a moj zadatak i zadatak mojih saradnika je da vam sve to serviramo kroz analize i treninge, a kad počne utakmica vi već negde imate sve. Kad trebaš da reaguješ zakasnio si, trebaš da predvidiš.’’

Novi stručni štab Aleksandra Linte činiće njegovi dosadašnji saradnici, pomoćni treneri Nemanja Kaćanski i Branislav Bajić, kao i kondicioni trener Duško Korać. Ekipa Radnika će prvi deo priprema obaviti u Surdulici, a od 16.juna seli se na Zlatibor gde će provesti dve nedelje.

FOTO: FK Radnik