Fudbaler Crvene zvezde će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Mnogo toga je u Crvenoj zvezdi promenljiva kategorija, osim - Mirka Ivanića. Prošle sezone vezista iz Bačkog Jarka odigrao je 55 utakmica u svim takmičenjima, pokazavši da je od fundamentalne važnosti kada je reč o sistemu Dejana Stankovića. Stazom uspeha Mirko Ivanić je nastavio i ove godine u Mozzart Bet Super ligi.

Crveno-beli su u šestom kolu Mozzart Bet Super lige pregazili Voždovac i već u subotu veče, bilo je jasno da će Mirko Ivanić biti laureat ove runde. Igra odlični vezni fudbaler već duže vreme na visokom nivou, potvrđuje se i u Evropi, ali je protiv Voždovca pomerio granice. I odigrao jedan od najboljih mečeva od kada nosi crveno-beli dres.

Ovoga puta Dejan Stanković ga je koristio na poziciji levog krila, sa velikim ovlašćenjima. Dobru partiju Ivanić je nagovestio već u drugom minutu kada je prošao po levoj strani, pogledao gde se nalazi Pešić i potom savršeno centrirao. U oči je upao i njegov lažnjak prilikom pogotka Bukarija kome je prethodila i odlična lažna kretnja Aleksandra Kataija.

Koliko je Mirko Ivanić bio dominantan najbolje oslikavaju i podaci sa platforme Instat. Imao je najbolji igrač šestog kola Mozzart Bet Super lige sjajan indeks - 269. Pored tri gola i asistencije, imao je četiri ključna dodavanja i čak šest driblinga uz procenat uspešnosti - 87. Što znači da je Ivanić imao samo jedan izgubljen duel sa rivalima.

Računajući kompletno prvenstvo, odnosno dosadašnjih šest kola Mozzart Bet Super lige, Mirko Ivanić je treći po ukupnom indeksu uspešnosti. Lider je i dalje Aleksandar Katai (269), drugo mesto pripada Geloru Kangi (261), iza Ivanića (262) su Kings Kangva (252) i Milan Pavkov (251). I to mnogo govori o dominaciji Crvene zvezde.

Sigurno je da je dobrim izdanjima u kontinuitetu Mirko Ivanić istakao kandidaturu za igrača sezone u Mozzart Bet Super ligi. Posebno ako bude imao punu minutažu, odnosno ako bude odmarao samo u krajnjoj nuždi.

Izvor: Mozzart Sport