Fudbaler Partizana će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Bilo je gusto! Tri jake kandidature, a jedan trofej. Na jednoj strani Bibars Natho, dvostruki strelac za Partizan u pobedi nad Vojvodinom, na drugoj Mirko Ivanić, najbolje ocenjeni fudbaler Mozzart Bet Super lige i „autor“ dva pogotka protiv Mladosti GAT, kao i Marko Putinčanin, vezista Napretka, koji je sa dva gola srušio Kolubaru.

Na kraju je prevagnula, ipak, težina izazova. Bibars Natho je sa dva gola i jednom asistencijom rešio jedan od najvećih derbija domaćeg fudbala, Partizan protiv Vojvodine, jedini je dobio osmicu u 13. kolu šampionata, te trofej za najboljeg igrača runde ide u njegove ruke.

Interesantno je da je ovo tek drugi put da neki igrač Partizan dobija priznanje, prethodno je laureat bio Rikardo Gomeš, koji je u septembru bio i igrač meseca.

Između Natha i Vojvodine vlada neki čudan odnos. Kreator igre Partizana nikada nikom u karijeri nije toliko puta zatresao mrežu kao Lalama. Dva gola minulog vikenda su popravila Bibarsov saldo na čak šest pogodaka protiv Stare dame. I svaki put je bio dvostruki strelac!

Igra Natho kao mladić u ovoj sezoni, trener ga ne menja redovno u 60. minutu, štaviše, osetno veću ima minutažu u odnosu na prethodne dve godine. I napravio je zanimljivu promenu u odnosu na minule sezone u Partizanu, jer je sada daleko efikasniji kao strelac, postigao je osam golova u Mozzart Bet Super ligi, jedan manje od vodećeg trojca, a upisao je „samo“ dve asistencije (i jednu u Evropi).

InStat kaže da je ovo Nathu bila treća najbolja partija od početka šampionata, jer je ostvario indeks 265, a uspešniji je bio protiv Radničkog iz Kragujevca (270) i na večitom derbiju (277).

Izvor: Mozzart Sport