Fudbaler Partizana će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Vole navijači Partizana da imaju u sredini terena igrača koji „kida“ i napred i nazad tokom svih devedeset minuta kao besan pas. Koji ide glavom tamo gde drugi ne bi nogom, koji se hrani oduzetim i poslatim loptama i ovacijama sa tribina više nego golovima i asistencijama.

Bio je, recimo u ovom veku, takav Albert Nađ, bio je Everton Luiz, pa Saša Zdjelar. Sada je tu – Kristijan Belić.

Od dolaska u Partizan imao je oscilacije kao ceo tim. Igrao je dobro neke utakmice, pogotovo večiti derbi, pa neke dosta slabije, pa je u Češkoj dobio nestvaran crveni karton, ali mu je to došlo kao šamar za buđenje. Kao momenat kada se osvestio i shvatio gde je došao i šta se sme, a šta ne u crno-belom dresu.

Blistao je Kristijan Belić protiv Kelna, a u nedelju uveče protiv Čukaričkog – oduševio. Naterao je i one koji nisu navijači Partizana, a prate intenzivno Mozzart Bet Super ligu Srbije da prokomentarišu u superlativu partiju veziste Partizana.

Nikada se Belić ne štedi. Ni sebe ni protivnika. Uvek mu je papučica gasa pritisnuta do daske, što ga nekad odvede i u probleme. Ali, protiv Čukaričkog kao da je bilo i nečeg ličnog. Jer, iz tog kluba je letos došao u Partizan.

Svuda je stizao Belić. Pet lopti je oduzeo na polovini protivnika! Postigao je gol za izjednačenje samo što su Brđani poveli. A, vrhunac njegove sjajne partije je bio kada je pretrčao pola terena i u poslednjem trenutku klizećim startom s leđa sprečio Ovusua da donese vođstvo Čukaričkom.

Eksplodirao je Belić u tom trenutku, eksplodirao i ceo stadion. Nema dileme, navijači Partizana dobili su novog ljubimca u sredini terena. Taman što je to mesto ostalo upražnjeno odlaskom neumornog Saše Zdjelara.

Za čoveka koji je i napred i nazad ostavio žig na utakmici koja je bila derbi 15. runde prvenstva ide i nagrada: Kristijan Belić je najbolji igrač kola Mozzart Bet Super lige Srbije.

Izvor: Mozzart Sport