Nakon nešto više od mesec dana pauze u Lučanima su se okupili fudbaleri Mladosti koji su u utorak počeli pripreme za nastavak fudbalske sezone.

Šef stručnog štaba Dragiša Žunić obavio je prozivku igrača i najavio ozbiljan rad na pripremama u narednih mesec i po dana, nakon čega njegove fudbalere očekuju odlučujuće borbe za opstanak u Mozzart Bet Super ligi Srbije:

’’Od 20. decembra do 12. januara ćemo raditi u našem Sportskom centru, ako nam to dozvole vremenski uslovi. U uvodnom delu priprema akcenat ćemo staviti na fizičku pripremu i otklanjanje nedostataka koje smo analizirali u ovoj pauzi. Želimo i da novajlije upoznamo sa našim načinom rada i da ih što bolje pripremimo za ono što nas čeka u drugom delu priprema kada 12. januara odlazimo u Antaliju. U Turskoj već imamo zakazanih pet prijateljskih utakmica koje će nam koristiti da se što bolje pripremimo za prolećni deo prvenstva.’’

U borbi za opstanak u društvu najboljih angažovana su četiri pojačanja - Stefan Živković, Aleksandar Varjačić, Miroslav Maričić i Nenad Adamović. Klub su u zimskom prelaznom roku napustili Miloš Ostojić, David Dunđerski, Filip Babić i Đorđe Gordić koji je prešao u Mančester siti, ali će prolećni deo sezone provesti na pozajmici u Belgijskom Lomelu.

Najbolji strelac u istoriji srpskog superligaškog fudbala, Milan Bojović, najavljuje veliki rad i borbu u nastavku šampionata:

’’Pauzu smo iskoristili da napunimo baterije, a pomalo smo održavali i fizičku spremu. Daćemo sve od sebe da se dobro pripremimo, jer znamo šta nas očekuje u drugom delu sezone. Doveli smo par pojačanja i uz okosnicu ekipe koja je ostala verujem da ćemo ispuniti ciljeve.’’

Početak prolećnog dela šampionata zakazan je za prvi februarski vikend kada će biti odigrani mečevi 20. kola Mozzart Bet Super lige Srbije.

FOTO: GZS, FK Mladost