Fudbaler ekipe Mladost GAT će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Pamti Humska dosta brazilskih fudbalera koji su na zelenom polju stadiona Partizana ostavili snažan trag. Ali, svi u crno-belom dresu. Ipak, od minulog vikenda pamtiće i Kristijana dal Bela, momka koji je na mala vrata ušao u srpski fudbal, a onda ih već u drugoj utakmici – razneo nogom.

Ofanzivac Mladosti GAT u maestralnoj partiji celog novosadskog tima izdvojio se kao najubedljivija figura meča protiv Partizana (4:0), a samim tim je sebe nominovao za najboljeg igrača 21. kola Mozzart Bet Super lige.

Ko bi rekao da će proleće doneti toliko novih lica: u prvom kolu nastavka sezone zablistao je debitant na golu Javora Strahinja Manojlović, a sada novajlija u dresu Gatovaca Kristijan dal Belo.

Momak iz Brazila je postigao drugi gol za Novosađane u Humskoj i time je trasirao svom timu put ka jednoj od najvećih senzacija u modernoj istoriji srpskog elitnog šampionata. Zahvalio se Dal Belo nezapamćeno kriminalnim reakcijama odbrane Partizana i poslao “kiflu” iza leđa Aleksandra Popovića.

Fudbaler od 23 leta, koji je škole učio u Gremiju i Botafogu, posramio je, zajedno sa saigračima, prepotentne crno-bele, kojima će zujati u ušima sve do Kišinjeva...

Izvor: Mozzart Sport