Prvotimac Čukaričkog će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Gol i odlična igra protiv bivšeg kluba kao podsetnik da tek ulazi u najbolje igračke godne. Tek mu je 27 godina, a kao da je dugo već tu sa nama. Jer, vreme brzo prolazi kada igraš za večite, a čim odeš – i to na stepenik niže – ovdašnja javnost te precrta i zaboravi. Međutim, Đorđe Ivanović nas ove sezone iznova i iznova podseća da on tek ulazi u najbolje fudbalske godine, što je i dokazao odličnom rolom i golom za pobedu Čukaričkog protiv Partizana, što mu je i donelo priznanje za najboljeg igrača 30. kola Mozzart Bet Super lige.

Ivanović je jednostavno bio ubedljivo najbolji akter ubedljivo najveće utakmice ove runde takmičenja. I kada je pobegao Siniši Saničaninu i loptu hladnokrvno proturio pored Nemanje Stevanovića osigurao je Čukaričkom ostanak na trećem mestu na tabeli, ali sada sa velikih pet bodova prednosti na Partizanom.

Nije Ivanović slavio gol postignut protiv bivšeg kluba, ali emocije na stranu – imao je povoda. Ako Čukarički u nedelju još jednom zaustavi crno-bele iz Humske opasno će se približi sigurnom nastupu u grupnoj fazi Lige Evrope. A, to je privilegija koju je momak rođen u Vukovaru već imao u prvom mandatu u Partizanu, ali je sakupio skromna 24 minuta.

Sve skupa, Ivanović je u tih godinu i po dana odigrao 70 utakmica za Partizan, postigao 17 golova i namestio još osam, ali je svejedno iz Humske ispraćen sa nekako prihvaćenim utiskom navijača da ipak nije igrač za crno-bele.

Za ovaj i ovakav Partizan – nismo sigurni, ali nije ni tema. Za ovaj evropski Čukarički svakako jeste. Ove sezone devet golova i četiri asistencije za Brđane i to se odrazilo na samopouzdanje, pa je sinoć maltretirao Partizanove defanzivce i da nije bilo Nemanje Stevanovića možda bi postigao još jedan gol. Tukao je sa distance, iz voleja, prosto – nije se plašio promašaja što je teret koji je nekad teže nositi kada se igra na Topčiderskom brdu.

Na Banovom brdu, Ivanović proživljava novu mladost. Ako potraje, eto njega opet na jesen u Evropi.

Izvor: Mozzart Sport