Jučerašnjim okupljanjem fudbaleri Novog Pazara su zvanično započeli pripreme za novu sezonu Mozzart Bet Super lige Srbije koja startuje za pet nedelja, 22. jula.

Prozivku okupljenih igrača je izvršio novi šef stručnog štaba Dragan Aničić, a ’’plavi’’ će uvodni deo priprema obaviti u Novom Pazaru. Za 03. jul planiran je odlazak na Zlatibor gde će tokom dvonedeljnih priprema odigrati četiri kontrolne utakmice.

Prvoj prozivci šefa stručnog štaba Dragana Aničića odazvali su se: Slobodan Rubežić, Danko Kiković, Miljan Momčilović, Nikola Bogdanovski, Nenad Gavrić, Mitar Ergelaš, Ensar Brunčević, Kemal Koničanin, Hamza Bronja, Ibrahim Fijuljanin, Rasaq Adeshina, Toheeb Bamigboye, Šerif Mulić, Dženis Mulić, Fatih Đekić, Konstantin Ristović, Haris Terzić, Dženan Kurtanović, Nedim Demirović, kao i golmani Nikola Mirković, Lazar Slavković i Almin Kahrimanović.



Sa prozivke je opravdano izostao Semir Alić koji je u završnoj fazi oporavka od teške povrede kolena a poslednje pojačanje Savo Arambašić priključiće se pripremama dan kasnije.

Okupljene igrače u ime kluba su pozdravili generalni sekretar Fikret Međedović i šef stručnog štaba Dragan Aničić koji se nadaju da će ’’plavi’’ u narednoj sezoni napraviti još bolji uspeh.

Novi šef struke Novog Pazara, Dragan Aničić, istakao je da očekuje još jednu uspešnu sezonu ovog kluba u elitnom rangu:

’’Nije floskula, već realnost, da Novi Pazar raspolaže fenomenalnom infrastrukturom. Prošle sezone bio je prijatno iznenađenje, a bilo je i uspona i padova. Ove sezone ekipa će biti nova, ali zadaci će biti stari. Pokušaćemo da ponovimo nedavni uspeh, ali i da ekipa bude specifična i prepoznatljiva po igri. Nastojaćemo da postojeću stepenicu podignemo. Kad je reč o pojačanjima ne želimo da ona budu samo brojčana, već da one koje dovedemo to i budu. Mnogo je faktora od kojih to zavisi, a otežavajuća okolnost je što mnogi igrači, pre svega, čekaju inostrane angažmane. Za sada je tu golman Mirković, koji je pojačanje, trudićemo sa da tim pravcem idemo i u narednim danima. Bio bih zadovoljan da na Zlatibor krenem sa 70 odsto popunjenom ekipom.’’



FOTO: FK Novi Pazar