Posle fenomenalnog izdanja u prvom kolu Mozzart Bet Super lige, u kojem je trasirao put do pobede Crvene zvezde nad Vojvodinom (5:0), Žan Filip Kraso poneo je epitet najboljeg pojedinca i u trijumfu šampiona Srbije nad Napretkom (4:0), a prikazano protiv Kruševljana bilo je dovoljno da ofanzivac drugi put zaredom ponese i titulu igrača kola.

Kraso je mrežu rivala načeo sa bele tačke već u 5. minutu, dok je izvanrednom asistencijom za Bukarija obavio značajan deo posla i kod drugog gola. Isti tandem bio je efektan i u drugom poluvremenu kada je fudbaler iz Gane uposlio Krasoa, a reprezentativac Obale Slonovače drugim golom na utakmici ujedno je postavio konačni rezultat (4:0) i učvrstio se na vrhu liste strelaca.

Fudbaler koji je pojačao crveno-bele sa četiri gola u dva kola najefikasniji je akter Super lige posle dva kola, ispred Osmana Bukarija i Saldanje koji su po dva puta tresli mreže rivala.

U prethodnom kolu, fudbaler Crvene zvezde bio je prvi igrač u aktuelnoj sezoni koji je zaslužio osmicu u izveštajima novinara Mozzart Sporta, a na narednom izazovu je napravio iskorak i postao prvi igrač sa ocenom 8,5 i ujedno je postao prvi fudbaler koji je u dva uzastopna kola osvojio nagradu za najboljeg pojedinca.

Izvor: Mozzart Sport