Dvostruki strelac za niški Radnički protiv imenjaka iz Kragujevca obeležio je vikend za nama. Kao da je niški Radnički sav svoj bes zbog serije loših rezultata iskalio na imenjaku iz Kragujevca.

Četiri vezana poraza na startu nove sezone, ali i sve one frustracije iz prethodnog prvenstva, dovele su do toga da u niškom klubu utakmicu petog kola Mozzart Bet Super lige označe kao maltene sudbonosnu.

Ispit zrelosti položili su maksmimalnom ocenom, ne pamti se da su u skorije vreme odigrali tako dobru utakmicu (4:1), tačno 25 meseci nisu bili tako efikasni na svom Čairu, a junak je bio dvostruki strelac Vanja Ilić, koji je zbog takve partije zaslužio još jedno priznanje – najbolji je igrač petog kola Mozzart Bet Super lige.

Zanimljiva je njegova priča, već je proveo u Radničkom jednu polusezonu pre dve godine, ali nije bio standardan. Sarađivao je tada sa Nikolom Trajkovićem, koji je bio asistent tadašnjeg šefa stručnog štaba Radoslava Bataka.

Kada je Trajković ovog leta stigao na Čair kao glavnokomandujući, upravi kluba kao najveću želju označio je upravo 24-godišnjeg Beograđanina, koji je prethodnu sezonu proveo u Kolubari. A za takvo poverenje, Ilić je uzvratio svom treneru onda kada se i on sam našao na svojevrsnoj klackalici.

Pravi vojnik u ekipi, koji je sezonu počeo kao defanzivni vezni, protiv Partizana u finišu meča krpio na mestu levog beka, posle povrede Stojanovića, na poslednja dva meča našao se na poziciji koja mu najviše prija – iza špica. Protiv Vojvodine se povredio nakon manje od pola sata, a protiv Radničkog iz Kragujevca je zablistao punim sjajem.

Svoju polivalentnost potvrdio je i načinom na koji je postigao golove – jedan desnom, drugi levom nogom. Najpre je, u 14. minutu, „otvorio“ rivala, sjajnim udarcem posle akcije Freja i povratne lopte Ivelje, a onda, posle manje od četiri minuta igre u drugom poluvremenu, maltene zapečatio sudbinu Kragujevčana pogotkom za 3:0, pošto je utrčao kroz sredinu i ispratio odličnu akciju Filipa Freja.

Vanja Ilić – Trajkovićev čovek od posebnog poverenja.

Izvor: Mozzart Sport