Deset vezanih poraza od Crvene zvezde i rezultatska kriza nisu predstavljali idealnu uvertiru za Čukarički u 7. kolo Mozzart Bet Super lige, ali je fenomenalan dan debitanta Sandeja Adetundžija bio dovoljan da Brđani posle četiri i po godine zaustave gradskog rivala.

Napadač koji je na Banovo brdo stigao tokom reprezentativne pauze na debiju je uspeo da se pokaže u odličnom svetlu. U prvom poluvremenu iznudio je penal koji je Marko Docić pretočio u vođstvo, a predstavljanje superligaškoj publici upotpunio je u drugom poluvremenu evrogolom vrednim tri boda.

Izdanje na debiju nagoveštava da je Čukarički pronašao adekvatnu zamenu za Muhameda Badamosija, centarfora koji je prešao u Al Hazem, a koji je obeležio prethodnu jesen na Banovom brdu. Gambijac je početkom prethodne sezone predstavljao nerešivu enigmu za odbrane rivala, te je pred Adetundžijem ne tako lak zadatak da makar ponovi igre prethodnika.

Činjenica da je Nigerijac pre dve sezone bio najbolji strelac šampionata Makedonije govori u prilog njegovom potencijalu, posebno jer je u redovima Škupija i prošle sezone stigao do dvocifrenog broja golova.

Naredni test za Brđane i Adetundžija biće gostovanje Ferencvarošu zakazano za četvrtak, dok će sledeći izazov u Mozzart Bet Super ligi predstavljati duel sa Napretkom u Kruševcu.

Izvor: Mozzart Sport