Neko je rođen pod srećnom zvezdom, sve mu se crta, sve ide nekako spontano, prirodno, idealno... Neko pak mora dobro da se namuči da bi se izborio za svoje mesto pod suncem, a Milan Vidakov savršen je primer tvrdnje da se upornost uvek isplati. Napadač Radničkog 1923 najbolji je igrač 15. kola Mozzart Bet Super lige, pošto je het-trikom, svojim prvim u karijeri, vodio Kragujevčane do pobede nad Voždovcem od 3:0.

Bila je to treća uzastopna pobeda ekipe koja je prodisala otkako je Feđa Dudić preuzeo kormilo. Verovali ili ne, čak šesta na osam mečeva pod Dudićevim vođstvom, dva jedina poraza upisana su u okršajima sa beogradskim večitim rivalima, a ni tu Kragujevčani nisu izgledali uopšte loše.

U ostalim mečevima – 2:0 protiv Železničara, 3:1 na gostovanju u Kruševcu, 4:1 protiv Mladosti iz Lučana, pa 4:2 protiv BASK-a u Kupu, 3:1 u Subotici i sada 3:0 protiv Voždovca. Radnički je za kratko vreme iz opasne zone prešao u mesto koje znači plej-of. U poslednjih pet kola samo su Partizan i Crvena zvezda osvojili više bodova. Mada ih tek čekaju izazovne utakmice, protiv Novog Pazara, Čukaričkog, TSC-a, Partizana...

No, sa raspoloženim Vidakovim sve je moguće. Već sada je ovo njegova najefikasnija superligaška sezona. Efikasniji je bio u dresu Mladosti GAT, ali u Prvoj ligi Srbije. U sezoni 2021/2022 dao je 18 golova, ali mu ni titula najboljeg strelca drugog po snazi srpskog takmičenja nije pomogla da dobije veću minutažu u Vojvodini.

Prošle sezone minorna uloga na Karađorđu, nije mogao do minuta pored Nemanje Nikolića, pa je morao opet po minute u Mladost, ali nivo Mozzart Bet Super lige bio je previše za „gatovce“. Vidakov, čija je karijera počela sa operacijom kolena već u 19. godini, uglavnom je sa klupe menjao Nemanju Milića, sezonu je završio sa svega dva gola, jeste da ih je dao Zvezdi, ali nije mu to pomoglo da produži boravak u Vojvodini.

Rastao se sa novosadskom Starom damom i sreću potražio u srcu Šumadije. I izgleda da je i pronašao. Prvi het-trik u karijeri. Golovi na dve uzastopne utakmice. I već sada najefikasnija superligaška sezona. Samo da sada ne stane. Mada već to Vidakov zna i sam...

Izvor: Mozzart Sport