Dugo je bio nedorečen, pomeran sa pozicije na poziciju, a onda i bukvalno otpisan. Aleksandar Mesarović nije letos putovao sa Radničkim u Bugarsku na pripreme, nalazio se na takozvanoj klupskoj transfer listi.

A onda je, malo po malo, dobio status džokera kod Nikole Trajkovića. Ulazio je sa klupe i uvek bi nešto konkretno uradio – Kragujevčanima je dao gol, u Novom Sadu i u Lučanima po jedan namestio, u Surdulici pogodio stativu, protiv Voždovca pripremio zicer u sudijskoj nadoknadi... Sve kao rezerva. Na kraju je kod Trajkovića zaslužio ulogu startera, na njegovom oproštaju protiv Novog Pazara bio možda i najbolji na terenu. A onda, promena trenera i sve Jovo nanovo. Na debiju Slavoljuba Đorđevića protiv Čukaričkog, Mesarović nije ušao ni sa klupe. Ali se ponovo izborio za svojih „pet minuta“ i dočekao ih u pobedi nad Partizanom (2:1).

Nije bio ni strelac, ni asistent, ali je svaki njegov potez plenio lucidnošću i bio opasan po crno-bele. Spojio je sa golom Jamkama, što ovaj nije uspeo da iskoristi, posle njegovog prodora Pejović je opasno šutirao, njegov prvi pas inicirao je zicer Save Petrova, imao je i dva opasna udarca u gol, jedan je izblokirao Saničanin, drugi jedva odbranio Jovanović.

Prija mu pozicija „desetke“, plesao je po terenu i ostavio takav utisak da ga je ocena osam lansirala ne samo kao igrača utakmice, već i kao najboljeg igrača 18. kola Mozzart Bet Super lige. Zanimljivo, prethodni put u timu kola Mesarović se našao prošle jeseni, posle partije u porazu Radničkog (1:2) od Crvene zvezde na Čairu. Kao da ga najjači timovi i velike utakmice posebno inspirišu.

Izvor: Mozzart Sport