Derbi meč 22. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde ekipa Crvene zvezde dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Njihovi susreti su uvek bili izuzetno borbeni i kvalitetni, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio sedamnaest pobeda, uz jedan remi i tri poraza, pa sa 52 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 2. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Novog Pazara, a meč je završen rezultatom 0:3. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili deset pobeda, uz pet remija i šest poraza, pa sa 35 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Železničara, a meč je završen rezultatom 2:1.

Prvi ovosezonski duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone na Banovom brdu ekipa Čukaričkog je rešila u svoju korist, a meč je završen rezultatom 2:1 (1:0). Strelci za ’’brđane’’ bili su Marko Docić i Sandej Adetundži, dok je jedini pogodak za crveno-bele postigao Žan Filip Kraso.

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević očekuje izuzetno tešku utakmicu, ali i znatno drugačiji duel od onog jesenas:

’’Utakmica koja je odigrana u prvom delu sezone je u potpunosti drugačija od one koja je pred nama. Očekujem drugačiji pristup. Imaćemo protivnika koji je u vrhu srpskog fudbala, Čukarički je to pokazao prošle godine, kao i prethodnih sezona. Radi se o ekipi koja je igrala grupnu fazu Lige konferencija, što je velika stvar za njih. Imaju izbalansiranu ekipu, dobre mlade, ali i starije igrače. Očekuje nas teška utakmica. Nikada nisam govorio o startnoj postavi. Imamo još jedan trening. Kraso nam se nedavno pridružio i dobro trenira. Sigurno da je dosta odsustvovao, ali igrao je na Afričkom kupu nacija, te je u takmičarskom ritmu. Igralo se bez mnogo treninga. Procenićemo da li će nastupiti na sutrašnjem duelu. Iza nas su dve različite utakmice, a meč protiv Čukaričkog će takođe biti duel za sebe, koji pripremamo na drugačiji način u odnosu na utakmice koje smo odigrali. Razmišljamo samo o narednom duelu, tako da ćemo videti kroz analize ko će početi meč. Tražim najboljih 11 igrača sa kojima mogu da postignem željeni rezultat. Vraća nam se Stamenić, dok će Katai preskočiti i ovaj meč. Na sve ostale igrače mogu da računam.’’

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Gordan Petrić očekuje od svojih igrača da u meč uđu rasterećeno, ali i da odigraju odgovorno:

’’Meč protiv Crvene zvezde treba da bude rasterećenje za naše igrače, da pokažu šta mogu i da se pridržavaju dogovora koji ćemo imati. Što se tiče punog stadiona, imaju ovi momci već dosta iskustva, između ostalog i ove sezone u evropskim susretima. Ne može to da bude opravdanje, može samo da im bude motiv više. Od kako sam došao ovde uvek im tražim da se rasterete, pa će tako biti i pred ovu utakmicu. Ne smeju da budu nervozni, ali moraju da preuzmu odgovornost. I ako pogreše, treba da nastave dalje, da poštuju dogovor koliko god je to moguće. Biće zanimljiva utakmica za oba tima. Oni su u većem moranju od nas, možda i to bude naša šansa. U prva dva kola smo uzeli ono što smo očekivali i planirali, dobili smo mir. Ponavljam, želim da se igrači sada rasterete i da pokažu ono što mogu. Gledao sam ih, naravno. Malo drugačije izgledaju od kako je ekipu preuzeo Vladan Milojević. On je trener koji zna da igra na rezultat, zna kako funkcioniše Crvena zvezda, zna dosta igrača iz naše lige. Treba da uradimo nekoliko domaćih zadataka da bismo se suprotstavili Zvezdi, ali oni su favoriti u svakom trenutku. Sve ćemo saznati na terenu.’’

Derbi susret 22. kola između Crvene zvezde i Čukaričkog igra se u subotu 24. februara 2024. godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Crvena zvezda