Niški Radnički u okviru 24. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Pančevu gde će odmeriti snage sa ekipom Železničara.

Šef stručnog štaba Nikola Trajković ističe da njegova ekipa lakše igra na gostovanjima i da je neophodna maksimalna koncentracija tokom cele utakmice, kao i bolja realizacija stvorenih prilika:

’’Sami smo ovo sebi napravili. Umesto da se u predstojeće tri utakmice, koje igramo u razmaku od osam dana, opustimo i uživamo u fudbalu, sada će nam sve tri, po jesenjoj navici, doneti stres. Još jedna u nizu teških utakmica protiv direktnih konkurenata u borbi za opstanak. Desilo se protiv Radnika možda i naše najbolje prvo poluvreme u poslednje vreme, ali nismo iskoristili svoje šanse. Protivnik je iz prve poluprilike dao gol i utakmica je krenula nizbrdo. I jesenas nam se dešavalo da primimo prvi gol, pa smo se vraćali. Protiv Železničara ne smemo da ulazimo u takvu nervozu. Pričali smo, skautirali smo, u najavi je slična utakmica kakvu smo imali nedavno protiv IMT-a. Čeka nas veštačka podloga, brz teren, motivisana, brza, mlada ekipa. Svake sekunde moramo da budemo koncentrisani, da iskoristimo naše prilike i pokušamo da dobijemo utakmicu. Igraju ofanzivan fudbal, napadaju u svih pet koridora, defanzivno nekad ostavljaju prostora iza svoje poslednje linije. Mi ne smemo da im damo puno prostora za igru, moramo da vršimo konstantan pritisak na loptu, da nam transformacije po osvojenoj lopti budu brze, da pokušamo da ih tako ugrozimo. Ni ne pomišljamo da se samo branimo, imamo ozbiljan ofanzivni potencijal koji treba da ispoljimo na terenu. Ispada da sa manje pritiska igramo na strani, kao da još uvek ne umemo da se nosimo sa teretom favorita na domaćem terenu. U gostima kao da su nam lakše noge, pa se nadam da će to i sada biti slučaj. Ovo nije trka na 100 metara, već maraton. Imamo još nekih petnaestak utakmica do kraja. Krenuli smo u drugu polusezonu sa pretposlednjeg mesta, mi smo sada na tabeli bolje pozicionirani nego na kraju prethodne sezone i za tri mesta bolje nego na kraju jesenje polusezone. Zato ne treba da nas hvata panika, idemo korak po korak.’’

Meč 24. kola između Železničara i Radničkog iz Niša igra se u subotu 09. marta 2024. godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: FK Radnički Niš