Derbi meč 27. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Čukarički dočekuje ekipu Novog Pazara iz istoimenog grada. Biće to duel kvalitetnih timova koji vode veliku borbu za Evropu, pa treba očekivati odličnu utakmicu i pokušaj revanša ’’brđana’’ za poraz u prvom delu sezone.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 11 pobeda, uz 7 remija i 8 poraza, pa sa 40 bodova na svom kontu trenutno zauzima 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Voždovca, a meč je završen rezultatom 1:1. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili 10 pobeda, uz 5 remija i 11 poraza, pa sa 35 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Vojvodine, a meč je završen rezultatom 1:0. Prvi ovosezonski duel ovih rivala odigran u Novom Pazaru tokom jesenje polusezone plavo-beli su rešili u svoju korist rezultatom 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Marko Obradović u 81. minutu susreta.

Kapiten domaćeg tima Marko Docić veruje da će njegov tim popraviti rezultate i uspeti da izbori plasman u evropska takmičenja:

’’Nema dileme da će duel protiv Novog Pazara imati veliki značaj za oba tima. Ali, tako bi bilo u svakom našem okršaju, uvek su dueli Čukaričkog sa sportskim prijateljima iz ovog grada izuzetno kvalitetni i zanimljivi. Tako će biti i ovoga puta, a meč je posebno bitan zato što se bliži podela Super lige na plej-of i plej-aut. Nismo najbolje startovali u prolećnom delu sezone, ali još uvek imamo sasvim dovoljno vremena da sve nadoknadimo i da ostvarimo naš osnovni cilj, da se plasiramo u Evropu. Svima je jasno da Novopazarci imaju odličan tim, sa pre svega izuzetnim pojedincima. Naravno da su u prvom planu Adem Ljajić i Sejduba Suma, ali i ostali prvotimci ovog kluba prikazali su odlične partije tokom sezone. Od golmana Mirkovića, pa do špica napada u kojem su Obradović i Šćepović. Gledao sam mečeve našeg narednog rivala, bilo je i onih u kojima su bili bolji od rivala, a nisu stigli do pobede. Naš cilj su tri boda i nadamo se da ćemo uspeti da stignemo do trijumfa koji bi nam mnogo značio. Eventualna pobeda dala bi nam veliku injekciju samopouzdanja za naredni period, u kojem će se raspodeljivati evropske vize.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Igor Matić respektuje rivala i ističe da ovaj meč ne sme biti borba na život i smrt, jer je još mnogo bodova u opticaju:

’’Da se ne vraćamo unazad, vreme ne možemo da vratimo. Sigurno je da smo izvukli pouke, ali smo zaslužili da imamo tri do četiri boda više. Najvažnije je da pričamo na terenu. Jako je bitno što su, osim Luke Čermelja, povređenog na jednom od treninga, ostali momci zdravi. Adem Ljajić je početkom sedmice ušao u trenažni proces. Znam da Pazar nema superligašku pobedu na Banovom brdu, ali tradicije su tu da bi se rušile. Mislim da su šanse 50:50. Imamo dobrih igrača, treba nam jedan dobar rezultat da bi sve došlo na svoje mesto. Ovo je bitna i specifična utakmica, ali Novi Pazar će postojati i posle nje. Igor Matić će i dalje raditi, baviće se trenerskim poslom. Zbog toga gostovanje Čukaričkom ne treba gledati kao borbu na život i smrt. Uvek to pričam. I posle ove utakmice igraće se fudbal, ima još bodova u opticaju. Jeste mnogo značajna utakmica zbog bodovnog salda, važna je za samopouzdanje igrača, ekipe, čitavog kluba. Verujem da ćemo mentalno biti spremni i zabeležiti pozitivan rezultat, uz dužan respekt prema rivalu u svakom pogledu. Vežu me lepe uspomene za Čukarički, jako dobro poznajem taj klub. Proveo sam tamo 12 godina, što kao igrač i kapiten, što kao klupski funkcioner i na kraju kao šef stručnog štaba. Kvalitetan tim, skup dobrih individualaca. Poštovanje za njih, ali i mi imamo tim dostojan respekta. Probaćemo da ne pravimo neke gluposti kao u prethodnom periodu, da svedemo greške na minimum. Hoćemo da nametnemo svoj stil. Nećemo ništa menjati, kada je u pitanju naš neki identitet. Pokušaćemo to i sad da pokažemo. Greške su sastavni deo igre, ali ko manje greši bliži je pobedi.’’

Derbi susret 27. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Čukaričkog i Novog Pazara igra se u petak 29. marta 2024. godine, sa početkom u 14:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Novi Pazar