Subotički Spartak Ždrepčeva krv u okviru 28. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog.

Šef stručnog štaba Nenad Lalatović ističe da je iznenađen izuzetno slabim rezultatima svog tima na domaćem terenu, ali još uvek veruje u plasman u plej-of:

’’Očekuje nas, kao što možda i često govorim, ali je ovoga puta stvarno tako, najteža utakmica od kada sam došao u Spartak. Iz prostog razloga što nam u goste dolazi tim koji sam trenirao dva puta. Mnogo ih cenim i poštujem i kao klub i kao grad, a posebno njihove navijače. Promenili su trenera, to je moj nekadašnji saigrač iz Kragujevca. Joksa je doneo nešto novo i to se vidi, ali neću da trošim reči o njemu nego ću da se posvetim ekipi. Selektirali su jedan dobar tim i prosto je neshvatljivo i ne mogu da razumem da se nalaze na poziciji na kojoj su, baš kao što ne znam kako smo i mi tu gde jesmo i da nismo već u plej-ofu. Imaju skup sjajnih igrača, pojedinaca, baš kao što sam rekao za Partizan, jednim potezom ti momci mogu da reše utakmicu. Poseduju fenomenalnu brzinu, dobru tranziciju i posle oduzete lopte sjajno nalaze prostor iza protivničke odbrane. Međutim, ja se ne bojim nikoga u ovoj ligi, ko god dođe ovde, ja nemam strah, ali me muči druga stvar, kako ćemo mi ući u utakmicu. Ono što je meni nedopustivo kao treneru, nikada mi se nije desilo da tri utakmice ne pobedim kod kuće, a u fudbalu sam od svoje osme godine. Neverovatno je da igramo u gostima bolje nego u Subotici. Nismo zaslužili da izgubimo od Lučana, niti od Pazara. Jeste da je Novi Pazar bio bolji u polju, ali su iz prve prave prilike dali gol. TSC je bio bolji prvo poluvrme, u drugom smo bili dobri i da nismo dobili crveni karton sigurno bi i rezultat bio drugačiji. Protiv Partizana takođe, Vojvodina remi na strani, sad govorim za timove iz prve petorke. Takođe i Čukarički smo nadigrali u drugom poluvremenu, ali vratiću se na utakmicu sa Partizanom. U svim segmentima igre u drugom poluvremenu smo ih nadigrali, mi protiv takvog tima imamo kornere 11-0 a nismo dali gol, definitvno nismo zaslužili da izgubimo. Sada nam dolazi Radnički i to je i za mene jako bitna utakmica, jer je moja kao i želja mojih igrača da tu utakmicu pobedimo, jer mi ne znamo kakvi će biti ostali rezultati. Dokle god postoji matematička šansa za plej-of ja verujem u njega, ja sanjam plej-of i za mene bi to bilo kad bi Bog veliki dao, jer su momci zaslužili ekvivalentno ulasku u finale Kupa. To bi za mene bio toliki uspeh, a ja za uspeh živim. Moraju biti svesni da šanse za plej-of postoje, Napredak igra sa Javorom, TSC sa Pazarom. Ako Bog dragi tako udesi da im se približimo sve je do nas da u poslednje dve utakmice protiv Radničkog u Kragujevcu i Javora u Subotici obezbedimo plej-of. Juče smo imali sastanak sa predsednikom kluba Nikolom Simovićem i on je igračima poručio šta očekuje od njih, baš kao i ja, i oni su to shvatili. Odradićemo danas trening pa idemo u karantin pred utakmicu.’’

Meč 28. kola između Spartaka ŽK i Radničkog iz Niša igra se u sredu 03. aprila 2024. godine, sa početkom u 18:30 časova.

FOTO: FK Spartak ŽK