Niški Radnički u okviru 28. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Subotici gde će odmeriti snage sa ekipom Spartaka Ždrepčeve krvi.

Šef stručnog štaba Dejan Joksimović pohvalno je govorio o rivalu i istakao da su bodovi neophodni i jednima i drugima, zbog čega očekuje odličnu utakmicu:

’’Igramo protiv ekipe koju vodi jedan od najboljih trenera u Srbiji. Nenad Lalatović je u prethodnom periodu u više navrata bio trener Radničkog iz Niša. Kao veliki motivator ostavio je rukopis u svim ekipama u kojima je radio i sve one igraju sa velikom dozom energije, želje, htenja, posvećenosti da dođu do rezultata. U ovom drugom delu sezone više imaju problem sa rezultatima nego sa kvalitetom igre. Najbolji primer je poslednja utakmica protiv Partizana, koju su sjajno odigrali. U odnosu na to, mi smo se pripremali i kroz analize i razgovore, naravno i treninge, mada nije bilo puno vremena, da odgovorimo sa istom dozom želje, agresivnosti i pokretljivosti, da iskreiramo više situacija gde ćemo probati da ugrozimo gol protivnika i u konačnom zbiru, što je i krajnja svrha fudbala, damo gol više nego što ćemo da primimo. Spartak u poslednje vreme bolje igre pruža na strani, ali verovatno je u pitanju psihološko opterećenje kad se igra kod kuće da mora da se dobije. I njima su bodovi preko potrebni kao i nama, zato će, verujem, biti otvorena utakmica, do samog kraja neizvesna. Što se nas tiče, od momenta kada sam preuzeo ekipu prema igračima stalno ide informacija da mi nemamo prostora ni za kakve kalkulacije i da uvek idemo na pobedu. U situaciji smo da ni u tom smislu nemamo luksuz za kalkulacije kada je reč o sastavu. Sada nam se vraća Stajić posle odrađenih kartona, a iz istog razloga u timu neće biti kapitena Davida Petrovića. Povređeni su i dalje Čolović, Frei i Stojanović. Određene promene ćemo napraviti, rotaciju na jednoj ili dve pozicije, ali ne u kontekstu opterećenja utakmicama, nego više taktički, u odnosu na konkretnog protivnika. Svi igrači su nam bitni, insistiramo da oni to shvate, recimo kao na prethodnoj utakmici protiv Mladosti. Igrači koji su ušli sa klupe doneli su dodatnu energiju, a pre svega stabilnost, negde baš u tom periodu postigli smo dva gola i stabilizovali neke defanzivne probleme.’’

Meč 28. kola između Spartaka ŽK i Radničkog iz Niša igra se u sredu 03. aprila 2024. godine, sa početkom u 18:30 časova.

FOTO: FK Radnički Niš