Kragujevački Radnički 1923 u okviru 29. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka Ždrepčeve krvi.

Šef stručnog štaba Feđa Dudić istakao je da ’’golubovi’’ nisu u krizi igre, već samo rezultatskoj krizi, kao i da promena šefa struke može biti korisna za njih:

’’Sigurno da utakmica u Lučanima ne predstavlja neku našu pravu sliku, čime ne želim da umanjim apsolutno zaslužen trijumf ekipe Mladosti. Za mene je potpuno nedopustivo da protivnička ekipa ima veću volju i želju za pobedom od nas. To je nešto na šta smo skrenuli pažnju igračima tokom zajedničkog razgovora u svlačionici, tako da već u narednoj utakmici očekujem pomak na tom planu, odnosno povratak na nivo iz prethodnih utakmica. Nije nam prvi put ove sezone da igramo protiv ekipe koja je neposredno pred utakmicu sa nama promenila trenera. To može da bude, a i ne mora, pozitivan šok za ekipu. Novi trener dobro poznaje ekipu, vodio ih je i ranije u nekoliko mandata i sigurno će pokušati da malo zategne redove. Analizirajući ekipu Spartaka primetio sam da je to jedna dobro popunjena ekipa na svim pozicijama. Istina je da nemaju u svojim redovima neke igrače koji prave razliku na terenu, ali su vrlo kompaktna ekipa sa širokim rosterom. Mislim da su sa ovakvim igračkim kadrom mogli i morali pokazati više. Znam da su najavljivali borbu za plej-of na polusezoni, ali im se to nije obistinilo. Rekao bih da je ova kriza u koju su upali pre svega rezultatske, a ne igračke prirode. Istina je i da na pojedinim utakmicama, kao na primer protiv Partizana i Čukaričkog, nisu imali ni dovoljno sportske sreće. Nesporno je da smo napravili velike stvari do sada, ali mi se time ne zadovoljavamo. I dalje smo u igri za Evropu i pokušaćemo da se u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima borimo za što je moguće viši plasman na tabeli. Pozivam navijače da nam u tome pomognu i da sutra budu uz nas u što većem broju. Nedelja je, neradan je dan, lepo vreme, tako da nema izgovora da tribine sutra ne budu ispunjene u zavidnom broju.’’

Meč 29. kola između Radničkog 1923 i Spartaka ŽK igra se u nedelju 07. aprila 2024. godine, sa početkom u 14:30 časova.

FOTO: FK Radnički 1923