Niški Radnički u okviru 30. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Novom Pazaru gde će odmeriti snage sa istoimenom ekipom.

Šef stručnog štaba Dejan Joksimović naglašava kvalitet protivničkog tima, bez obzira na slabe rezultate tokom prolećne polusezone:

’’Ostvarili smo tri vezane pobede u desetak dana što je za nas, s obzirom na situaciju u kojoj smo se nalazili i u kojoj se još uvek nalazimo, jako bitno. Očekujem da nastavimo u istom ritmu. Mi smo sa te tri pobede samo došli u situaciju da možemo više sami da odlučujemo o svojoj sudbini, ne obraćajući pažnju na rezultate naših rivala. Naravno da u narednom periodu, već u Novom Pazaru, treba da iskoristimo priliku i nastavimo da sakupljamo bodove koji će nam biti jako bitni da bi ostvarili naš cilj, a to je opstanak u ligi. Što se tiče utakmice u Novom Pazaru, bez obzira na njihove rezultate ostvarene u ovom prolećnom delu prvenstva, koji sigurno nisu na nivou očekivanja, treba istaći da se radi o jednoj jako kvalitetnoj ekipi. Ekipi, koja je prema njihovim rečima, projektovana da igra Evropu i sa igračima koji mogu da jednim potezom odluče utakmicu, a tu pre svega mislim na Ljajića, Sumu, Šćepovića. Mi smo u pripremi utakmice obratili pažnju na novine i specifičnosti u igri koje je doneo kolega Matić. Moraćemo da obratimo pažnju na uvlačenje krila u vezni red. Jedna od specifičnosti je i ta da kod defanzivnog prekida ostavljaju tri igrača visoko, na neki način rizikujući svoju defanzivu, ali to sa druge strane, u ofanzivnoj tranziciji, može da bude veliki problem za nas. Naglasio bih i ulogu golmana Mirkovića u ofanzivnom delu igre, jer on usmerava napade, ako mu se da puno prostora da on može dugim loptama da opterećuje našu zadnju liniju, da razvlači naše linije odbrane. U tim situacijama moramo da budemo pre svega odgovorni, čvrsti, koncentrisani, da napadnemo drugu loptu, osvojimo je, sve su to izazovi koji nas očekuju. Analizirali smo ih probaćemo da odgovorimo na najbolji mogući način. Ono što stalno ponavljam na svakoj konferenciji, želja mora da bude prisutna, moramo da budemo energični, da u duele ulazimo sa puno strasti, srčanosti. Onda će doći do izražaja svi kvaliteti i prednosti koje imamo.’’

Meč 30. kola između Novog Pazara i Radničkog iz Niša igra se u ponedeljak 15. aprila 2024. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Radnički Niš