Niški Radnički u okviru 31. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika.

Šef stručnog štaba Dejan Joksimović ističe da su Surduličani ove sezone bili neugodan rival za njegovu ekipu i da je zbog te činjenice neophodan ozbiljan pristup ovoj utakmici:

’’Očekuje nas možda i najteža, da ne kažem ključna utakmica ove sezone iz nekoliko razloga. Prvo, igramo protiv ekipe koja je poslednja na tabeli, samim tim podrazumeva se da bi trebalo da dobijemo lako, ali takve utakmice znaju da budu najteže ako pristup ne bude bio pravi. Drugo, ta ekipa nam je uzela pet bodova ove sezone i negde nas direktno dovela u situaciju u kojoj se trenutno nalazimo. Treće, protivnik poseduje kvalitet, što i pokazuje, ne toliko rezultatima koliko igrama koje su bile takve da su neke utakmice gubili košarkaški rečeno na jednu loptu. Tu mislim na Partizan u Surdulici, IMT, Radnički iz Kragujevca, pa čak su i Zvezdu sada namučili, zatim su pobedili Napredak u Kruševcu. Četvrta stvar je da oni igraju sa rasterećenjem zato što su njihove trenutne šanse za opstanak u ligi jako male. Matematički one postoje, ali realno je to jako teško. Oni nemaju moranje, ali to ne utiče na njihovu igru, jer u svaki meč ulaze sa željom da pobede. Pre više od mesec dana su nas dobili, bili su blizu pobede u još nekim utakmicama. Ovo je za nas jako bitna utakmica, jer sa ta, hipotetički, osvojena tri boda napravili bi još jedan veliki korak ka ostvarenju cilja, a to je opstanak u ligi. Pripremali smo se, akcenat je najviše bio na psihološkoj pripremi, ali i na tehničko-taktičkim detaljima. Pokušaćemo da ugrozimo te neke loše strane Radnika, a da iskoristimo svoj kvalitet. Takođe treba da se potrudimo da pripremljeni plan sprovedemo u što većoj meri, budemo na najvišem nivou. Zahtevao sam od momaka da od početka budu maksimalno skoncentrisani, fokusirani i da probamo da napravimo još taj jedan korak ka cilju i osvojimo tri boda.’’

Meč 31. kola između Radničkog iz Niša i Radnika igra se u nedelju 21. aprila 2024. godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: FK Radnički Niš