Kragujevački Radnički 1923 u okviru 32. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Kruševcu gde će odmeriti snage sa ekipom Napretka.

Šef stručnog štaba Feđa Dudić ističe da i pored kadrovskih problema očekuje da ekipa pokaže karakter i pobednički mentalitet:

’’Uvek je teško igrati utakmice koje dolaze nakon poraza, naročito ukoliko se on doživi na onakav način na koji smo ga mi doživeli u sredu. Poraz od Vojvodine bio je bolan i zaslužen, što sam i napomenuo na konferenciji za medije nakon utakmice, ali kako ja često znam da kažem u ovakvim situacijama – ono što te ne ubije, to te ojača. Na nama je da se skupimo, da još jednom pokažemo karakter i pobednički mentalitet, koji nas je krasio u prethodnom delu sezone. Imamo dosta kadrovskih problema pred gostovanje u Kruševcu. Sigurno je da nećemo moći da računamo na Ortiza, dok su Vidosavljević i Dadić roviti i videćemo u kojoj meri ćemo moći da računamo na njih. Raduje povratak Bevisa, koji se oporavio i biće spreman da nam pomogne u Kruševcu. U ovakvoj situaciji očekujemo od igrača koji su imali manju minutažu u proteklom delu sezone da iskoče u prvi plan, opravdaju ukazano poverenje i pokušaju da nas dovedu do željenog cilja, a to je pobeda. Znamo da je Napredak dosta promenio igrački kadar na početku plej-ofa, da su ostali bez šestorice standardnih igrača i da im je želja da u finišu sezone pruže šansu mladim igračima, kako bi ih afirmisali i pripremili za narednu sezonu. Međutim, zadržali su par fantastičnih igrača, koje bi svaka superligaška ekipa poželela u svojim redovima, kao što su Majdevac, Bastajić, Marinković, Marjanović, Sadiković. Uz njih i sve te mlade igrače željne dokazivanja na velikoj sceni, sigurno je da nas očekuje nimalo lak posao na putu do željenih bodova. Zbog toga moramo biti maksimalno oprezni i fokusirani. Nadam se da će naša volja i želja i veći motiv za pobedom i ovoga puta odneti prevagu. Još jednom bih se zahvalio publici za podršku koju nam je pružila na utakmici protiv Vojvodine. Znam da sam ranije često znao da ih kudim, ali za ono što su pokazali u sredu zaslužuju ocenu deset. Maksimalno su nas ispoštovali i tokom utakmice, a posebno po njenom završetku. Zbog toga očekujem veliki broj naših navijača i sutra u Kruševcu. Vikend je, lep je termin, Kruševac je relativno blizu, tako da nema razloga da ljudi ne dođu i pruže nam podršku u ovoj za nas jako bitnoj utakmici. Mislim da je sada trenutak kada treba da pokažemo zajedništvo na putu ka ostvarenju našeg zacrtanog cilja, a to je izlazak u Evropu.’’

Meč 32. kola između Napretka i Radničkog 1923 igra se u nedelju 28. aprila 2024. godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Radnički 1923