Prvi meč 20.kola Super lige Srbije igra se danas u Bačkoj Palanci gde domaća ekipa OFK Bačka dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Biće to duel timova sa različitim ambicijama, ali pobeda je preko potrebna i jednima i drugima, pa treba očekivati veliku borbu.

Bakopalančani ove sezone postižu slabe rezultate, mada se čini da im je forma u usponu, a nakon devetnaest odigranih susreta na svom kontu imaju samo četiri ponede, uz pet remija i deset poraza. U prethodnom kolu odigrali su u Kruševcu nerešeno sa ekipom Napretka, a rezultat je bio 1:1. Sa 17 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 13.mesto na superligaškoj tabeli. Ekipa Crvene zvezde je sezonu započela jako uspešno i nakon devetnaest odigranih susreta na svom kontu ima sedamnaest pobeda, uz jedan remi i jedan poraz. U prethodnom kolu crveno-beli su na svom stadionu ubedljivo savladali ekipu Radnika rezultatom 5:0. Sa 52 osvojena boda trenutno zauzimaju 1.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala jedan međusobni susret, a crveno-beli su na svom stadionu slavili rezultatom 3:1(1:0). Strelci za ekipu Crvene zvezde bili su tom prilikom Aleksandar Pešić, Abraham Frimpong i Uroš Račić, dok je strelac za OFK Bačka bio Damir Čeković. Današnji rivali su do sada odigrali četiri međusobna duela u svim takmičenjima (u periodu 2015-2017), a Beograđani su zabeležili stopostotan učinak uz gol razliku 11:2.


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru domaćina svi su svesni ko je u ovom susretu apsolutni favorit, ali se ipak nadaju da će izboriti pozitivan rezultat. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Zvezdan Milošević koji je istakao da će za eventualni uspeh biti potrebno da ekipa pruži maksimum:

’’Što se tiče utakmice protiv Crvene zvezde očekujemo interesantan meč. Pričati o kvalitetima crveno-belih suvišno je, manje-više svi znamo koji je kapacitet tog tima i tog kluba. S naše strane mi jedino možemo da se usmerimo prema tome šta mi radimo, da pokušamo da odigramo što je bolje moguće i na taj način pokušamo da ostvarimo neki pozitivan rezultat.’’

Svoja očekivanja izneo je i prvotimac ekipe iz Bačke Palanke, Ivan Đorić, koji je istakao da gosti imaju snažan i kompaktan tim, kao i da bi sve sem poraza bilo uspeh za njegovu ekipu:

’’U goste nam dolazi najveći klub na Balkanu. Iskreno, ne pamtim da je Zvezda imala jaču, bolju i kompaktniju ekipu u posledjnih desetak godina. Svakako su za svako poštovanje, što su sami pokazali na terenu u dosadašnjem delu sezone u našem prvenstvu, kao i u Ligi Evrope. Tako da bi trebali da ih respektujemo maksimalno, ali ni jednog trenutka ne bih pocenio naš tim i predao se. Čak šta više, mislim da imamo jako veliki kvalitet i potencijal i da možemo da im pariramo i odigramo jednu čvrstu, agresivnu i lepu utakmicu za gledanje. Da gledaocima ulepšamo popodne. Svakako ćemo se potruditi i pokušati da pružimo svoj maksimu. Iskreno, nama je sutra sve sem poraza uspeh.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Gosti u ovaj meč ulaze sa ambicijom da ostvare trijumf i tako na najbolji način naprave uvertiru za odlučujuću utakmicu sa Kelnom u okviru Lige Evrope. Na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret prisutnima se obratio šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da je stanje u ekipi dosta dobro i da očekuje tešku utakmicu:

’’Idemo da odigramo dobru utakmicu sa ekipom Bačke koja se konsolidovala nakon manjih problema na početku. Njih čini kombinacija perspektivnih, mladih i iskusnih igrača. Vidi se da beleže pozitivne rezultate, dobro igraju, imaju samopouzdanja i zaista su čvrsta i dobra ekipa. Neću ništa novo reći kada kažem da nas očekuje teška i čvrsta utakmica. Sa druge strane, mi ulazimo i u ovaj meč bez ikakvih kalkulacija. Dobro smo se odmorili posle utakmice sa Radnikom i danas posle treninga ćemo videti koji igrači će krenuti na put. Pozitivno je to da posle utakmice sa Radnikom nismo imali problema sa povredama igrača, nismo imali novih problema. Nenad Krstičić je dobio rasekotinu pored tetive na meču sa Čukaričkim i ima konce trenutno, tako da ćemo videti kakva je situacija sa njim. Raduje me to što su svi igrači pozitivni, orni i željni igre. Jedva čekaju utakmicu i to je nešto što me raduje.’’

Trener Milojević je još jednom istakao da njegova ekipa ne razmišlja o narednim utakmicama koje je očekuju, već da je fokus isključivo na susretu sa Bačkom:

’’Mislim da su igrači od početka prihvatili to da razmišljamo isključivo o svakoj sledećoj utakmici. Svesni su da je prvenstvo priritet, ali i sve ostale utakmice su nam izuzetno važne. Kada igrate za Crvenu zvezdu nema lakih utakmica, da li je ona prvenstvena, evropska ili u Kupu potpuno nam je isto.  Znam da će neko reći da to nije tako, da su neke utakmice važnije, ali ako bismo razmišljali na bilo koji drugi način to bi nam donelo mnogo problema. U ovom trenutku nam je Bačka najvažnija, jer je ona naš prvi naredni protivnik. Moji igrači su svesni toga i drago mi je da su prihvatili ovakav način razmišljanja.’’

Meč 20.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Crvene zvezde igra se danas, u subotu 02.decembra 2017.godine, sa početkom u 13:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com