Zimski prelazni rok za sezonu 2017/18 donosi kao i uvek velike kadrovske promene u svim superligaškim klubovima, a mi ćemo kada su u pitanju dolasci igrača pratiti dešavanja na dnevnom nivou i izveštavati vas samo o zvaničnim transferima.

(15/02/2018 - Mačva) - Šapčani predstavili četvoricu novajlija, novi ugovori Matiću i Milinkoviću

Šapčani su kompletirali igrački kadar za prolećni nastavak sezone, a na konferenciji za medije u prostorijama kluba predstavili su četvoricu novajlija. Ugovore sa fudbalskim klubom Mačva potpisali su Nemanja Tošić, Matija Miketić, Filip Božić i Đorđe Belić. Takođe, uprava kluba je pre nekoliko dana potvrdila da je sa prvotimcima Bojanom Matićem i Nikolom Milinkovićem produžena saradnja.

Nemanja Tošić (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji levog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Nastupao je za ekipe IMR-a i Sinđelića, odakle je i stigao u Šabac.

Matija Miketić (22) je rođen u Beogradu, igra na poziciji levog krila, a u mlađim kategorijama nastupao je za Crvenu zvezdu i italijansku ekipu Hellas Verona. Kasnije je nastupao za slovenački Zavrč, Mačvu i IMT. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-17, U-18).

Filip Božić (18) je rođen u Svilajncu, igra na poziciji veznog igrača, a u ekipu Mačve je stigao iz beogradskog Partizana. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije BiH (U-19).

Đorđe Belić (20) je ponikao u ekipi Mačve,igra na poziciji veznog igrača, a nakon dvogodišnjeg boravka u Italiji Švajcarskoj vratio se u šabački tim.

Bojan Matić (26) je u redove šabačkog tima stigao pre godinu i po dana iz Loznice, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom aktuelne sezone u Super ligi Srbije zabeležio je 22 nastupa i postigao 7 pogodaka.

Nikola Milinković (26) igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a najveći deo karijere proveo je u ekipi Mačve. Kratak period proveo je i kao član finske ekipe KuPS. Tokom aktuelne sezone u Super ligi Srbije zabeležio je 12 nastupa i postigao jedan pogodak.


FOTO: fkmacva.com

FOTO: fkmacva.com

(14/02/2018 - Spartak ŽK) - Subotičani predstavili petoricu novajlija

Uprava fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv predstavila je petoricu mladih igrača angažovanih u finišu zimskog prelaznog roka. Ugovore sa ’’golubovima’’ potpisali su Ivan Lučić, Filip Vorotović, Stefan Milošević, Vanja Vučićević i Nikola Popović.

Ivan Lučić (21) je rođen u Prijepolju, igra na poziciji golmana, a u mlađim kategorijama branio je boje Zemuna, Zlatibora i Brodarca. Kasnije je nastupao za seniorske ekipe Zlatibora, rumunskog Metalula Resita, Inđije i OFK Bačka. Potpisao je ugovor na tri i po godine.

Filip Vorotović (19) je rođen u Nikšiću (Crna Gora), igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u ekipe nikšićke Sutjeske. Nastupao je i za Igalo, Teleoptik, slovenačku Olimpiju, čačanski Borac i Metalac. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije (U-17) svoje zemlje. Potpisao je ugovor na tri i po godine.

Stefan Milošević (22) je rođen u Beogradu, igra na poziciji levog beka, a tokom juniorske karijere nastupao je za Crvenu zvezdu i Partizan. Seniorsku karijeru započeo je upravo u subotičkom Spartaku, odakle je tokom leta 2016.godine prešao u Crvenu zvezdu, gde se nije izborio za minutažu. Bio je član mlađh reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-17, U-19, U-20), a okitio se i titulom prvaka sveta 2015.godine (U-20).

Vanja Vučićević (19) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere nastupao je za ekipu Čukaričkog. U Suboticu stiže kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde, a jednu polusezonu proveo je i na pozajmici u čačanskom Borcu.

Nikola Popović (20) je rođen u Nikšiću (Crna Gora), igra na poziciji centralnog beka, a karijeru je započeo u nikšićkoj Sutjesci. Kasnije je nastupao i za Radnički iz Berana, Rudar iz Pljevalja, Berane i nikšićki Čelik. Potpisao je ugovor na tri i po godine.


FOTO: fkspartak.com

(14/02/2018 - Voždovac) - Produžetak ugovora za četvoricu prvotimaca

Uprava ’’zmajeva’’ nastavila je sa aktivnostima, kada je reč o zimskom prelaznom roku. Samo nekoliko dana pre nastavka šampionata još četvorica igrača stavila su potpise na ugovore. Nastavak saradnje dogovorili su Nikola Ćirković, Borko Duronjić, Aleksandar Ješić i Nikola Srećković.

Nikola Ćirković (26) je rođen u Priboju, igra na poziciji desnog krila, a tokom karijere je nastupao i za čačanski Borac, Metalac i beloruski Minsk. Postojeći ugovor je produžen za još godinu dana.

Borko Duronjić (20) je rođen u Banjaluci, takođe igra na poziciji desnog krila, a u mlađim kategorijama nastupao je za ekipe Crvene zvezde i OFK Beograda. Iz redova ’’romantičara’’ je u redove ’’zmajeva’’ stigao pre godinu dana.

Aleksandar Ješić (23) je rođen u Čačku, igra na krilnim pozicijama, a ponikao je u ekipi čačanskog Borca. Tokom karijere je nastupao i za ekipu OFK Beograda.

Nikola Srećković (21) je rođen u Valjevu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ponikao je u ekipi Rada, odakle je pre dve i po godine i stigao u redove ’’zmajeva’’.


FOTO: fkvozdovac.rs

(14/02/2018 - Radnički Niš) - Još tri pojačanja na niškom Čairu

Nišlije su u finišu zimske pauze potpisale još dva ugovora sa mladim i talentovanim igračima koji predstavljaju ulaganje u budućnost. Reč je o Petru Ćirkoviću i Dušanu Lalatoviću. Takođe, pre nekoliko dana angažovan je i golman Đorđe Lazović, nekadašnji član Partizana.

Petar Ćirković (18) je rođen u Kuršumljiji, može da igra na pozicijama levog beka i levog krila, a u mlađe kategorije Radničkog stigao je pre tri godine iz ekipe OFK Kosanica. Ovo mu je prvi profesionalni ugovor, a obavezao se na petogodišnju vernost.

Dušan Lalatović (20) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a u mlađim kategorijama bio je član novosadske Vojvodine. Tokom jesenje polusezone nastupao je za nižerazrednu Budućnost Gložan, a tokom zimske pauze bio je na probi u mađarskom Honvedu.

Đorđe Lazović (25) je rođen u Ivanjici, a golmansku karijeru gradio je nastupajući za Vojvodinu, Cement iz Beočina, Dunav iz Starih Banovaca, Javor Matis, Spartak iz Subotice, Proleter iz Novog Sada, OFK Beograd, Partizan i na kraju Teleoptik, odakle je i stigao u Niš.


FOTO: fkradnickinis.rs

FOTO: YouTube/Printscreen

(14/02/2018 - Zemun) - Povratak Ninkova i Petkovića u srpski fudbal, Zemunci ’’renovirali’’ tim

Fudbalski klub Zemun jači je za nekolicinu fudbalera, a najzvučnija pojačanja svakako su Pavle Ninkov i Nikola Petković. Potpise na ugovor tokom zimske pauze stavili su još i Dušan  Savić, Ante Knezović, Veljko Simić, Marko Blagojević, Dejan Pandurević, Strahinja Bosanac, Nikola Cuckić, Miloš Podunavac, Nikola Nešović, Predrag Stanimirović, kao i Lazar Kalajanović i Miljan Vukadinović o čijim dolascima smo već pisali.

Pavle Ninkov (32) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog beka, a tokom karijere je nastupao za Crvenu zvezdu, Rad, Čukarički i francuski Tuluz. Zabeležio je i nekoliko nastupa za reprezentaciju Srbije. U Zemun stiže kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa francuskim timom.

Nikola Petković (31) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a tokom karijere je nastupao za Vojvodinu, turske timove Genclerbirligi i Oftasspor, Crvenu zvezdu, nemački Ajntraht, ruski Tomsk, saudijski Al-Ahli Jeddah, izraelski Hapoel Tel Aviv, australijski Sydney, belgijski Westerlo i kineski Funde. U Zemun stiže kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa kineskim timom.

Dušan Savić (32) je rođen u Nišu, igra na poziciji napadača, a tokom karijere je nastupao za makedonske ekipe Belasica, Pobeda, Vardar i Rabotnički, rumunski Brasov, južnokorejski Incheon, uzbekistanski Pakhtakor, ukrajinske timove Volyn i Hoverla, bugarski Slavia Sofia i kazahstanske timove Kaisar, Zhetysu, Tobol i Aktobe. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija Makedonije (U-21), kao i seniorske selekcije te zemlje. U Zemun stiže kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa kazahstanskim timom.

Ante Knezović (24) je rođen u Zagrebu (Hrvatska), igra na poziciji golmana, a tokom karijere je nastupao za mlađe kategorije hrvatskog Dinama i austrijskog Salzburga, mađarski Zalaegerszeg, nemački Darmstadt, kao i norveške klubove Forde, Bryne i Kristiansund. U Zemun stiže kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa norveškim timom.

Veljko Simić (22) je rođen u Lazarevcu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Crvenu zvezdu, slovenačke Domžale, švajcarske timove Basel, Schaffhausen, Chiasso i Winterthur. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-16, U-17, U-18, U-19, U-20). U Zemun stiže kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa švajcarskim timom.

Marko Blagojević (21) igra na poziciji golmana, a u Zemun je stigao iz Sloge (Petrovac na Mlavi).

Dejan Pandurević (21) je rođen u Australiji, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Nike Academy (Engleska), kao i australijske klubove Central Coast Mariners i Manly United.

Strahinja Bosanac (22) je rođen u Beogradu, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za mlađe kategorije Rada i Brodarca, a zatim i za Teleoptik, Zemun, IMT, Rad, OFK Beograd, Brodarac i Žarkovo.

Nikola Cuckić (20) je rođen u Nišu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za mlađe kategorije niškog Radničkog i OFK Beograda, kao i za ekipu Mladosti iz Lučana iz koje je i stigao u Zemun.

Miloš Podunavac (20) je rođen u Subotici, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a u Zemun je stigao iz ekipe surduličkog Radnika.

Nikola Nešović (24) je rođen u Čačku, igra na poziciji desnog krila, a tokom karijere je nastupao za čačanski Borac, Polet iz Ljubića, Napredak i užičku Slobodu, odakle je i stigao u Zemun.

Predrag Stanimirović (22) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog beka, a ponikao je u beogradskom Partizanu. Tokom karijere je nastupao i za pančevački Dinamo, Voždovac i Sinđelić.


FOTO: YouTube/Printscreen

FOTO: YouTube/Printscreen

(13/02/2018 - Radnik) - Petorka u Surdulici za kraj prelaznog roka

Poslednjeg dana zimskog prelaznog roka ekipu Radnika je pojačalo pet igrača na različitim pozicijama, čime je okončano formiranje tima za nastavak šampionata.Dresove Radnika su zadužili Vladimir Stefanović, Dragomir Vukobratović, Pavle Propadalo, Milovan Lekić i Marko Čubrilo.

Vladimir Stefanović (24) je rođen u Leskovcu, igra na poziciji napadača, a karijeru je započeo u leskovačkoj Dubočici. Nastupao je i za Slogu iz Petrovca na Mlavi, BSK iz Borče i Moravac iz Mrštana, odakle je i stigao u Surdulicu.

Dragomir Vukobratović (29) je rođen u Karlovcu (Hrvatska), igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a ponikao je u ekipi novosadske Vojvodine. Nastupao je i za Voždovac, Crvenu zvezdu, Inđiju, banjalučki Borac, ruske timove Orenburg i Novokuznetsk, kazahstanski Sunkar, estonski tim Levadia, hrvatski Osijek, OFK Beograd i poljski Gornik. Zabeležio je nekoliko nastupa i za mlađe reprezentativne selekcije (U-19) naše zemlje.

Pavle Propadalo (23) je rođen u Čačku, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a karijeru je započeo u beogradskoj ekipi Bežanija. Nastupao je i za OFK Beograd, Metalac i čačanski Borac, odakle je i stigao u Surdulicu.

Milovan Lekić (24) je rođen u Beogradu, igra na poziciji golmana, a u Surdulicu je stigao iz ekipe Bežanije. Nastupao je i za Žarkovo, Rakovicu, Mladi Radnik, Sinđelić, Radnički iz Nove Pazove, Stepojevac Vagu i Bokelj.

Marko Čubrilo (19) je rođen u BiH, igra na poziciji levog beka, a ponikao je u beogradskom Partizanu. Kao pozajmljeni igrač nastupao je za ekipu Teleoptika, odakle je i stigao u Surdulicu. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije (U-19) svoje zemlje. Potpisao je četvorogodišnji ugovor.


FOTO: fk-radnik.com

FOTO: fk-radnik.com

(12/02/2018 - OFK Bačka) - Povratak Filipa Bajića u Bačku Palanku

Uprava superligaša iz Bačke Palanke dogovorila je povratak Filip Bajića, dojučerašnjeg člana Napretka, koji se već priključio ekipi koja se priprema za prolećni nastavak šampionata.

Filip Bajić (24) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji desnog krila, a ponikao je u ekipi Novog Sada. Tokom seniorske karijere je nastupao i za ekipu Inđije, OFK Bačke i Napretka. U Kruševac je stigao prošlog leta i tokom jesenje polusezone zabeležio samo sedam nastupa, bez postignutog pogotka.


FOTO: fkbacka.com

(11/02/2018 - Radnik) - Surduličani angažovali i Vuka Mitoševića

Superligaš iz Surdulice angažovao je još jedno značajno pojačanje. Do kraja sezone dres ekipe Radnika nosiće vezni fudbaler Vuk Mitošević koji stiže iz Ivanjice.

Vuk Mitošević (27) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama novosadske Vojvodine. Nakon nastupa za prvi tim Novosađana bio je i član Jagodine, zatim i kazahstanskih klubova Kaisar i Aktobe, da bi pre godinu dana stigao u ekipu Javor Matisa. Za ivanjički tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 20 nastupa, uz dva postignuta pogotka. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-19, U-21) za koje je zabeležio veći broj nastupa.


FOTO: YouTube/Printscreen

(11/02/2018 - Voždovac) - Mladi Simeunović novo pojačanje, Purtić profesionalac

U finišu zimske pauze uprava ’’zmajeva’’ je najaktivnija, a današnji dan obeležio je dolazak mladog napadača Andreja Simeunovića i profesionalni ugovor potpisan sa talentovanim Stefanom Purtićem.

Andrej Simeunović (19) ima i državljanstvo Švedske, igra na poziciji centralnog napadača, a u Beograd stiže iz ekipe Lunds BK. Nastupao je i za ekipu Pisa Berretti iz Italije.

Stefan Purtić (19) igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama ’’zmajeva’’. Odavno je deo prvog tima Voždovca, a ugovorom koji je potpisao obavezao se na četvorogodišnju saradnju sa ovim klubom.


FOTO: fkvozdovac.rs

FOTO: fkvozdovac.rs

(10/02/2018 - Voždovac) - Još dva pojačanja na voždovačkom ’’krovu’’

Uoči nastavka sezone i kraja zimskih priprema ekipa Voždovca je dobila još dva pojačanja koja treba da nadomeste odlaske pojedinih prvotimaca. Novi članovi ’’zmajeva’’ su vezni fudbaler Zoran Milutinović i golman Stefan Čupić.

Zoran Milutinović (29) je rođen u Prijedoru (BiH), igra na poziciji centralnog veznog igrača, a karijeru je započeo u ekipi Laktaši. Nastupao je i za češke ekipe Pribram, Hlucin i Slavija Prag, hrvatski Inter iz Zaprešića, Rudar iz Prijedora, grčki Tyrnavos i Krupu na Vrbasu, odakle je i stigao u Beograd.

Stefan Čupić (23) je rođen u Nišu, igra na poziciji golmana, a tokom juniorske karijere branio je boje niškog Radničkog i OFK Beograda. Afirmisao se kao član seniorskog pogona ’’romantičara’’, a ako pozajmljeni igrač  nastupao je i za Novi Sad, Slogu iz Temerina, Veternik, Sutjesku iz Foče, Dorćol, Dinamo iz Pančeva i OFK Bačka. U ekipu Voždovca je stigao iz norveške ekipe Sarpsborg. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-18, U-19, U-21), a 2013.godine okitio se i titulom prvaka Evrope (U-19) u Litvaniji. Potpisao je ugovor na dve i po godine.


FOTO: fkvozdovac.rs

FOTO: fkvozdovac.rs

(09/02/2018 - Crvena zvezda) - Srđan Babić i zvanično Zvezdin, ugovori trojici omladinaca

Mladi defanzivac crveno-belih Srđan Babić zadovoljio je sve na stadionu ’’Rajko Mitić’’ tokom šestomesečne pozajmice, pa je od danas i zvanično igrač Crvene zvezde, nakon što je otkupljen od španskog Real Sosijedada. On je sa upravom kluba potpisao četvorogodišnji ugovor.

Srđan Babić (21) je rođen u Banjaluci, igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama ekipe Borca iz rodnog grada. Afirmaciju je stekao u novosadskoj Vojvodini, odakle je u leto 2015.godine prešao u Real Sosijedad. Kao pozajmljeni igrač nastupao je i za španski Reus Deportiu. Za crveno-bele je do sada zabeležio 17 nastupa. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reperezentativne selekcije naše zemlje (U-17, U-19, U-20, U-21), a sa omladinskom sekcijom Srbije (U-20) okitio se i titulom prvaka sveta 2015.godine.

Takođe, uprava crveno-belih je juče sa trojicom fudbalera iz omladinskog pogona potpisala prve profesionalne ugovore. Radi se o Ranku Jokiću (1999), Mateji Stojanoviću (2001) i Bogdanu Jočiću (2001) koji su potpisali trogodišnje ugovore.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(09/02/2018 - Vojvodina) - Lazar Arsić veliko pojačanje novosadskog tima

Uprava fudbalskog kluba Vojvodina danas je angažovala izuzetno značajno pojačanje, veznog fudbalera Lazara Arsića, koji je sa novosadskim klubom potpisao ugovor na godinu i po dana.

Lazar Arsić (26) je rođen u Beogradu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a karijeru je započeo u beogradskom Obiliću. Kasnije je nastupao i za mađarske klubove Vasas i Lombard Papa, grčki Apollon Smyrnis, ako i domaće klubove Radnički 1923, Radnik i Radnički Niš, odakle je i stigao u Novi Sad.


FOTO: fkvojvodina.rs

(09/02/2018 - Voždovac) - Novo pojačanje ''zmajeva'' je Mihailo Jovanovic

Novi član fudbalskog kluba Voždovac od danas je Mihailo Jovanović koji će pojačati konkurenciju u zadnjoj liniji tima u nastavku sezone.

Mihailo Jovanović (28) je rođen u Užicu, igra na poziciji centralnog beka, a tokom karijere je nastupao za Mladost iz Lučana, Slogu iz Požege, Jedinstvo iz Užica, kao i češke klubove Karvina, Olomouc i Zbrojovka Brno, odakle je i stigao u ekipu  Voždovca.


FOTO: fkvozdovac.rs

(09/02/2018 - Radnički Niš) - Iskusni Aleksandar Stanisavljević novo pojačanje Nišlija

Uprava fudbalskog kluba Radnički danas je predstavila još jedno pojačanje. Novi član niškog tima je Aleksandar Stanisavljević, iskusni krilni fudbaler.

Aleksandar Stanisavljević (28) je rođen u Požarevcu, igra na poziciji desnog krila, a tokom juniorske karijere nastupao je za austrijske klubove Braunau i Ried. Kasnije je nastupao i za druge klubove u Austriji kao što su St.Andra, Horn. Ostbahn, Vienna, Sollenau i Vorwarts Steyr, kao i mađarski Zalaegerszeg, Slogu iz Petrovca na Mlavi, OFK Beograd, Donji Srem, Vojvodinu i na kraju grčki klub Asteras Tripoli, odakle je i stigao u Niš.


FOTO: fkradnickinis.rs

(07/02/2018 - Radnik) - Još dva nova ugovora u Surdilici

Za Surduličane prelazni rok još uvek nije okončan, a desetak dana pre početka sezone obavestili su medije o dva nova potpisa. Uprava kluba ugovorila je trogodišnji nastavak saradnje sa Milanom Stojanovićem koji je prošle godine stigao u ekipu Radnika, a nova akvizicija je i Krsta Đorđević koji je potpisao ugovor na dve i po godine.

Milan Stojanović (19) je rođen u Nišu, igra na poziciji napadača, a tokom karijere je nastupao za mlađe kategorije Partizana, Rada i Voždovca. Kao pozajmljeni igrač  Surduličana nastupao je i za ekipe Temnić i Car Konstantin.

Krsta Đorđević (24) je rođen u Gnjilanu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je nastupao za Mokru Goru, kao i češke klubove MAS Taborsko i Olimpija, odakle je i stigao u Surdulicu.


FOTO: fk-radnik.com

FOTO: fk-radnik.com

(01/02/2018 - Partizan) - Mladi Dramane Salu peto pojačane Partizana

Uprava crno-belih angažovala je mladog fudbalera Dramane Salua iz Burkine Faso koji je ove zime došao na probu i uspeo da se izbori za četvorogodišnji ugovor.

Dramane Salu (19) igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a u Beograd je stigao iz fudbalske škole Salitas iz Burkine Faso.


FOTO: partizan.rs

(30/01/2018 - Partizan) - Novo pojačanje crno-belih je mladi Saša Zdjelar

Novo pojačanje aktuelnog šampiona Partizana je Saša Zdjelar, mladi reprezentativac Srbije, koji u Beograd stiže na šestomesečnu pozajmicu iz grčkog Olimpijakosa, uz pravo otkupa. On se već pridružio novim saigračima koji se nalaze na pripremam na Kipru.

Saša Zdjelar (22) je rođen u Beogradu, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a ponikao je u ekipi OFK Beograda. Pored ekipe sa Karaburme nastupao je i za gore pomenuti grčki Olimpijakos, a jedno vreme kao pozajmljeni igrač nastupao je za špansku Majorku. Zabeležio je veliki broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-16, U-17, U-18, U-19, U-20, U-21), a okitio se i titulom svetskog prvaka (U-20, 2015).


FOTO: partizan.rs

(30/01/2018 - Voždovac) - Još dvojica igrača pojačala redove ''zmajeva''

Uprava fudbalskog kluba Voždovac angažovala je još dva pojačanja u aktuelnom prelaznom roku. Povratnici u redove ''zmajeva'' su Marko Pavićević i Nemanja Zlatković koji će se ubrzo priključiti ekipi koja se nalazi na pripremama u Antaliji.

Marko Pavićević (31) je rođen u Gornjem Milanovcu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom bogate igračke karijere nastupao je za užičku Slobodu, kiparski Ethnikos, čačanski Borac, Voždovac, kao i grčke ekipe Ermionidas, Acharnaikos, Kavala, Doxa Dramas i Rhodos, odakle je i stigao u redove ''zmajeva''.

Nemanja Zlatković (29) je rođen u Beogradu, igra na poziciji levog beka, a tokom juniorske karijere nastupao je za Crvenu zvezdu. Kasnije je bio član Zemuna, slovačke ekipe Zilina, grčkih ekipa Diagoras i Panachaiki, češke ekipe Zlin, Sarajeva, Javor Matisa, Voždovca, Novog Pazara, Radnika iz Bijeljine i švedske ekipe Angelholms, odakle je i stigao u redove ''zmajeva''.  


FOTO: fkvozdovac.rs

(30/01/2018 - Javor Matis) - Štoper Đorđe Crnomarković pojačao ivanjički klub

Ekipa Javor Matisa dobila je značajno pojačanje u zadnjoj liniji. Povratnik u redove ivanjičkog superligaša je Đorđe Crnomarković koji je kao slobodan igrač potpisao ugovor na godinu i po dana.

Đorđe Crnomarković (24) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a karijeru je započeo u ekipi Beograda sa Karaburme. Tokom karijere je nastupao i za Šumadiju, Donji Srem, Javor Matis, slovenačku Olimpiju i na kraju Čukarički, odakle je i stigao u redove Ivanjičana.


FOTO: fkjavor.com

(30/01/2018 - Radnik) - Iskusni Dragan Žarković ponovo u Surdulici

Iskusni štoper Dragan Žarković novo je pojačanje surduličkog Radnika, gde je već proveo šest meseci tokom prolečne polusezone 2016/17, tada kao pozajmljeni fudbaler Napretka. On se ugovorom obavezao na šestomesečnu saradnju.

Dragan Žarković (31) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a u Surdulicu je stigao iz iranske ekipe Gostaresh. Tokom karijere ja nastupa i za ekipe BSK iz Borče, iranski Machine Sazi Tabriz, kulski Hajduk, Novi Pazar, rumunski ASA Tirgu Mures, kiparske klubove Ermis Aradippou i Nea Salamis, kao i kruševački Napredak.


FOTO: fk-radnik.com

(29/01/2018 - Čukarički) - Novi član ''brđana'' je Luka Stojanović

Novo pojačanje beogradskog superligaša Čukaričkog je Luka Stojanović. Vezni fudbaler se ugovorom obavezao na trogodišnju saradnju i već sutra bi trebalo da se priključi ekipi koja se nalazi na pripremama u Limasolu.

Luka Stojanović (24) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama beogradskog Partizana. Tokom karijere je nastupao i za omladinski i B tim portugalskog Sportinga, belgijske timove Mouscron i Royal Antwerp i kiparski Apolon, odakle je i stigao na Banovo brdo. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-17, U-19). 


FOTO: YouTube/printscreen

(26/01/2018 - Napredak) - Đuro Zec novo pojačanje Kruševljana

Uprava fudbalskog kluba Napredak angažovala je još jedno značajno pojačanje. Ugovor sa ’’čarapanima’’ potpisao je Đuro Zec koji se obavezao na jednogodišnju saradnju.

Đuro Zec (27) je rođen u Novom Sadu , igra na poziciji u veznom redu, a u Kruševac je stigao iz ekipe Voždovca. Tokom karijere je nastupao i za ekipe ČSK Čelarevo, Mladost iz Bačkog Jarka, Srem iz Sremske Mitrovice, Proleter iz Novog Sada, Donji Srem i Borac iz Čačka.


FOTO: fknapredak.rs

(26/01/2018 - Čukarički) - Mladi Petar Milić pojačanje ’’brđana’’

Uprava Čukaričkog angažovala je mladog Petra Milića, nekadašnjeg igrača mlađih kategorija ovog kluba, koji već nekoliko nedelja radio sa ekipom sa Banovog brda. On se ugovorom obavezao na troipogodišnju saradnju sa ’’brđanima’’ i zadužio dres sa brojem 11.

Petar Milić (19) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog krila, a tokom karijere je nastupao i za mlađe kategorije OFK Beograda, Bežanije, Crvene zvezde i francuske ekipe Angers.


FOTO: fkcukaricki.rs

(26/01/2018 - OFK Bačka) - Miloš Rnić deseto pojačanje ekipe iz Bačke Palanke

Uprava superligaša OFK Bačka angažovala je i deseto pojačanje u zimskom prelaznom roku. Novi fudbaler ekipe iz Bačke Palanke je iskusni Miloš Rnić.

Miloš Rnić (29) je rođen u Beogradu, igra na poziciji levog beka, a karijeru je započeo u Radničkom iz Nove Pazove. Kasnije je nastupao i za Novi Pazar, beloruski Minsk, Radnički 1923, Metalac, albanski Flamurtari i Radnički iz Pirota, odakle je i stigao u Bačku Palanku.


FOTO: fkbacka.com

(26/01/2018 - Vojvodina) - Profesionalni ugovor za omladinca Đorđa Pantelića

Omladinac Vojvodine, Đorđe Pantelić, potpisao je prvi profesionalni ugovor. On se obavezao na četvorogodišnju saradnju sa novosadskim timom.

Đorđe Pantelić (18) je rođen u Brčkom, igra na poziciji napadača, a juniorsku karijeru započeo je u ekipi Jedinstva iz rodnog grada. Tokom narednih šest meseci imaće pravo nastupa za omladince Vojvodine.


FOTO: fkvojvodina.rs

(26/01/2018 - Zemun) - Zemunci angažovali dva pojačanja za proleće

Dva pojačanja za prolećnu polusezonu angažovala je i uprava fudbalskog kluba Zemun. Novi članovi zeleno-plavih su Lazar Kalajanović i Miljan Vukadinović.

Lazar Kalajanović (23) je rođen u Čačku, može da igra na poziciji levog ili desnog beka, a tokom karijere je bio član Crvene zvezde, Borac iz Čačka, Polet iz Ljubića, kao i ekipa Radnički Lukavac i Mladost Doboj-Kakanj iz BiH, odakle je i stigao u Zemun.

Miljan Vukadinović (25) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog krila, a tokom karijere je nastupao za mlađe kategorije Rada, beogradski Hajduk, češke ekipe MAS Taborsko, Slavija Parg i Mlada Boleslav, odakle je i stigao u Zemun.


FOTO: Facebook/FK Radnički Lukavac

FOTO: YouTube/Printscreen

(25/01/2018 - OFK Bačka) - Superligaš iz Bačke Palanke predstavio sve novajlije

Uprava superligaša OFK Bačka predstavila je novajlije pristigle tokom zimskog prelaznog roka. Pored Nikole Dimitrijevića i Rastka Šuljagića, o čijim transferima smo već pisali, tu su još i Igor Pantić, Luka Jovanić, Nikola Zvrko, Aleksandar Tasić, Nemanja Anđelković, Miloš Bajić i Timotej Dodlek.

Igor Pantić (21) je rođen u Požarevcu, igra na poziciji veznog igrača, a u ekipu OFK Bačka je stigao iz srpskoligaša Šumadija 1903.

Luka Jovanić (18) je rođen u Valjevu, igra na poziciji napadača, a u Bačku Palanku je stigao iz ekipe Dinama iz Pančeva.

Nikola Zvrko (22) je rođen u Podgorici (Crna Gora), igra na poziciji centralnog napadača, a stigao je iz ekipe Mladosti iz Lučana. Ranije je nastupao za Čukarički, podgorički Kom i Sinđelić.

Aleksandar Tasić (29) je rođen u Jagodini, igra na poziciji centralnog beka, a stigao je iz moldavske ekipe CSF Speranta Nisporeni. Tokom juniorske karijere nastupao je za OFK Beograd, a kasnije i za Obilić, Jagodinu, Dinamo iz Vranja, Šumadiju iz Aranđelovca, Mladi Radnik iz Požarevca, Smederevo, Radnički iz Svilajnca, švajcarske ekipe  Champagne Sports i Le Mont, albanski Tërbuni Pukë, jermenski Alashkert i Novi Pazar.

Nemanja Anđelković (20) igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a stigao je iz ekipe ČSK Čelarevo. Pre toga je igrao u ekipi Radnika iz Surdulice.

Miloš Bajić (23) je rođen u Banjaluci (BiH), može da igra na krilnim pozicijama i kao centralni napadač, a stgao je iz bugarske ekipe Arda Kardzhali. Ponikao je u mlašim kategorijama OFK Beograda, a igrao je i za Napredak, Mladost iz Lučana i BSK Borča.

Timotej Dodlek (28) je rođen u Mariboru (Slovenija), igra na poziciji cntralnog veznog igrača, a stiže iz hrvatskog drugoligaša Hrvatski Dragovoljac. Nastupao je za slovenačke klubove Maribor, Nafta 1903, Mura i DNŠ Zavrč, mađarski Dunaújváros i litvanski Utenis.


FOTO: fkbacka.com

(24/01/2018 - Partizan) - Ukrajinac Jurij Vakulko treće zimsko pojačanje crno-belih

Crno-beli su predstavili i treće zimsko pojačanje u svojim redovima, mladok ukrajinskog fudbalera Jurija Vakulka. On je sa upravom Partizana ugovorio četvorogodišnju saradnju, zadužio dres sa brojem 14, a zatim se pridružio ekipi na putu za Limasol gde će obaviti završnu fazu priprema.

Jurij Vakulko (20) je rođen u Odesi (Ukrajina), igra na poziciji centralnog veznog igrača, a u Beograd je stigao iz ekipe Dnjepra. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U-19, U-21), a trenutno je i kapiten nacionalnog tima.


FOTO: partizan.rs

(24/01/2018 - Javor Matis) - Ivanjičani angažovali još dva zimska pojačanja

Nakon nedavnog angažovanja prva četiri pojačanja u zimskom prelaznom roku uprava ivanjičkog Javor Matisa je angažovala još dvojicu igrača. Ugovore su potpisali Stefan Panić i Dino Dolmagić, povratnici iz inostranstva.

Stefan Panić (25) je rođen u Topoli, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a u Ivanjicu je stigao kao slobodan igrač iz češke ekipe Banik Ostrava. Pre toga nastupao je za Mladenovac, Kovačevac i Metalac. Pre godinu dana zabeležio je jedan nastup za nacionalni tim Srbije.

Dino Dolmagić (23) je rođen u Novoj Varoši, igra na poziciji desnog beka, a u ivanjicu je stigao kao slobodan igrač iz islandske ekipe Breidablik. Pre toga nastupao je za mlađe kategorije Zemuna, užičku Slobodu i Inđiju.


FOTO: fkjavor.com

(24/01/2018 - Radnik) - Risto Ristović prvo pojačanje Radnika ove zime

Uprava fudbalskog kluba Radnik angažovala je prvo pojačanje u aktuelnom zimskom prelaznom roku. Novi član surduličkog tima je Risto Ristović koji se ugovorom obavezao na jednogodišnju saradnju.

Risto Ristović (29) je rođen u Valjevu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a u Surdulicu je stigao iz podgoričke Budućnosti. Tokom karijere je nastupao i za šabačku Mačvu, OFK Beograd, valjevsku Vujić Vodu, zrenjaninski Banat, Novi Pazar, azerbejdžanski Baku, grčku Larisu, Voždovac, kazahstanski Okzhetpes, tadžikistanski Istiqlol i Zemun.


FOTO: fk-radnik.com

(24/01/2018 - Vojvodina) - Novosađani produžili saradnju sa Nikolom Antićem

Uprava fudbalskog kluba Vojvodina dogovorila je produžetak saradnje sa prvotimcem Nikolom Antićem. On se novim ugovorom obavezao da i narednih godinu i po dana provede na stadionu ’’Karađorđe’’ u Novom Sadu.

Nikola Antić (24) je rođen u Beogradu, igra na poziciji levog beka, a tokom juniorske karijere nastupao je za ekipu Partizana. Kasnije je branio boje Rada, Palića, Crvenu zvezdu, Jagodinu i Vojvodinu. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-17, U-19, U-21) i osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za omladince u Litvaniji (2013).


FOTO: fkvojvodina.rs

(24/01/2018 - Radnički Niš) - Iskusni Bojan Šaranov novi golman Nišlija

Fudbalski klub Radnički od danas je jači za golmana Bojana Šaranova koji je sa upravom Nišlija potpisao ugovor do kraja tekuće sezone. On će se već sutra priključiti novim saigračima koji se nalaze na pripremama u turskom Beleku.

Bojan Šaranov (30) je rođen u Vršcu, a tokom juniorske karijere nastupao je za OFK Beograd. Kasnije je nastupao i za šabačku Mačvu, Bežaniju, izraelski Makabi Haifa, grčki Ergotelis, Partizan, azerbejdžanski Qarabag Agdam i na kraju Zemun, odakle je i stigao u Niš. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-21), a zabeležio je i jedan nastup za najjaču selekciju.


FOTO: fkradnickinis.rs

(23/01/2018 - Napredak) - Senegalac Ndiaje se vraća u Kruševac

Senegalski fudbaler Ibrahima Mame Ndiaje se nakon pola godine vraća u kruševački Napredak gde je proveo pet godina i stekao afirmaciju. On je sa ’’čarapanima’’ potpisao dvogodišnji ugovor i uskoro će se priključiti ekipi koja se nalazi na pripremama u Antaliji.

Ibrahima Mame Ndiaje (23) je rođen u Dakaru (Senegal), igra na poziciji centralnog napadača, a u Evropu je stigao 2012.godine iz senegalske ekipe ASC Linguère, gde je i započeo igračku karijeru. Prethodnih šest meseci bio je član danskog superligaša Randersa. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija svoje zemlje (U-17). Za kruševački tim je do sada odigrao 119 mečeva i postigao 28 pogodaka.


FOTO: fknapredak.rs

(23/01/2018 - Radnički Niš) - Radoš Bulatović po treći put među Nišlijama

Niški superligaš Radnički angažovao je veliko pojačanje u zadnjoj liniji tima. Dres Nišlija po treći put je obukao iskusni štoper Radoš Bulatović.

Radoš Bulatović (33) je rođen u Vrbasu, igra na poziciji centralnog beka, a tokom juniorske karijere nastupao je za Pljevlja i Hajduk iz Kule. Tokom karijere je nastupao i za apatinsku Mladost, užičku Slobodu, mađarski Zalaegerszegi, Novi Pazar, niški Radnički, rumunski klub Dacia i surdulički Radnik, odakle je i stigao u Niš.


FOTO: fkradnickinis.rs

(23/01/2018 - Voždovac) - Odbrana ’’zmajeva’’ jača za Miloša Stojanovića

Uprava fudbalskog kluba Voždovac angažovala je još jedno pojačanje u zimskom prelaznom roku. Novajlija u redovima ’’zmajeva’’ je mladi štoper Miloš Stojanović.

Miloš Stojanović (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Kao pozajmljeni igrač crveno-belih branio je i boje Kolubare, Bežanije i Sinđelića, odakle je i stigao u ekipu Voždovca. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-16, U-17, U-18, U-19).


FOTO: fkvozdovac.rs

(23/01/2018 - Partizan) - Đorđe Ivanović novo zimsko pojačanje Partizana

Najbolji igrač prvog dela sezone u okviru Super lige Srbije novo je pojačanje aktuelnog šampiona. Mladi Đorđe Ivanović, dojučerašnji fudbaler ekipe Spartak Ždrepčeva krv, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa crno-belima i zadužio dres sa brojem 18.

Đorđe Ivanović (22) je rođen u Vukovaru, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom karijere je pored ekipe Spartaka branio i boje fudbalskih klubova Bača 1901, Palić i Senta. Tokom jesenje polusezone zabeležio je 21 nastup za ’’golubove’’ i postigao 11 pogodaka, nakon čega je u izboru superligaških kapitena i trenera proglašen za najboljeg igrača prvog dela sezone. U novembru prošle godine debitovao je za nacionalni tim Srbije.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

(23/01/2018 - Partizan) - Crno-beli produžili ugovor sa Vladimirom Stojkovićem

Uprava fudbalskog kluba Partizan postigla je dogovor o produžetku uspešne saradnje sa standardnim čuvarom mreže Vladimirom Stojkovićem. Iskusni reprezentativac Srbije obavezao se na četvorogodišnju saradnju sa crno-belima.

Vladimir Stojković (34) je rođen u Loznici, a tokom karijere je nastupao za Zemun, Crvenu zvezdu, francuski Nantes, holandski Vitesse, portugalski Sporting, španski Getafe, engleske klubove Wigan i Nottingham Forest, grčki Ergotelis i izraelski Maccabi Haifa. Standardni je čuvar mreže srpske reprezentacije za koju je zabeležio 78 nastupa.


FOTO: partizan.rs

(23/01/2018 - OFK Bačka) - Mladi golman Kristijan Župić još četiri godine u Bačkoj Palanci

Uprava superligaša iz Bačke Palanke odlučila je da produži saradnju sa mladim i izuzetno talentovanim golmanom Kristijanom Župićem. On se novim ugovorom obavezao na četvorogodišnju saradnju sa OFK Bačka.

Kristijan Župić (17) je rođen u Novom Sadu, a ponikao je u fudbalskom klubu Proleter iz istog grada. U Bačku Palanku je stigao pre tačno godinu dana.


FOTO: fkbacka.com

(22/01/2018 - Napredak) - Mladi Anes Rušević nova akvizicija Kruševljana

Nova akvizicija uprave fudbalskog kluba Napredak u aktuelnom prelaznom roku je Anes Rušević. Mladi fudbaler je potpisao ugovor na dve i po godine i pridružio se ekipi na pripremama.

Anes Rušević (21) je rođen u Novom Pazaru, može da igra na pozicijama centralnog ili krilnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Novi Pazar. U Kruševac je sztigao iz beloruske ekipe BATE Borisov gde je proveo prethodnih godinu dana.


FOTO: fknapredak.rs

(22/01/2018 - Vojvodina) - Novosađani angažovali štopera subotičkog Spartaka

Dosadašnji prvotimac subotičkog Spartaka Ždrepčeva krv, Aleksandar Radovanović, novo je pojačanje novosadske Vojvodine. On je sa novim klubom potpisao dvogodišnji ugovor i već se priključio pripremama.

Aleksandar Radovanović (24) je rođen u Šapcu, igra na poziciji centralnog beka, a tokom karijere je branio boje Mačve, OFK Beograda i Spartaka. Tokom aktuelne sezone za subotički tim je zabeležio 14 nastupa i postigao 4 pogotka.


FOTO: fkspartak.com

(22/01/2018 - Radnički Niš) - Nišlije predstavile brazilskog napadača Lukasa Žuniora

Uprava niškog Radnićkog saopštila je da je potpisan ugovor sa još jednim igračem u okviru zimskog prelaznog roku, kao i da nije postignut dogovor o saradnji sa nekolicinom igrača afričkog porekla koji su prethodnih nedelja bili na probi.

Nova akvizicija je brazilski internacionalac Lukas Žunior (22), igrač koji igra na poziciji krilnog napadača i kog stručni štab na čelu sa Bobanom Dmitrovićem smatra značajnim pojačanjem za nastavak šampionata. Redakcija trenutno nema više informacija o ovom fudbaleru.


FOTO: fkradnickinis.rs

(22/01/2018 - Napredak) - Štoper Miloš Ostojić novo pojačanje Kruševljana

Kruševački superligaš nastavlja sa dovođenjem pojačanja za prolećni nastavak sezone, a ovoga puta predstavljen je Miloš Ostojić. On je sa upravom Napretka dogovorio jednogodišnju saradnju.

Miloš Ostojić (26) je rođen u Kosovskoj Mitrovici, igra na poziciji centralnog beka, a tokom juniorske karijere prošao je sve selekcije beogradskog Partizana. Nakon nastupa za prvi tim crno-belih, kao i njihovu filijalu Teleoptik, karijeru je nastavio u ekipi BATE Borisov, odakle je i stigao u Kruševac.


FOTO: fknapredak.rs

(21/01/2018 - Mladost) - Predstavljena još četvorica novajlija u Lučanima

Uprava lučanske Mladosti predstavila je još četiri pojačanja pristigla tokom zimskog prelaznog roka. Ugovore su potpisali Danko Kiković, Marko Kilibarda, Srđan Todorović i Badara Bađi.

Danko Kiković (23) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog veznog, a tokom juniorske karijere branio je boje Srema iz Jakova i portugalske ekipe Porto. Kasnije je nastupao i za Lokomotivu, Inđiju, IMT, BSK iz Borče i na kraju Javor Matis, odakle je i stigao u Lučane.

Marko Kilibarda (19) je rođen u Kuršumliji, igra na poziciji napadača, a tokom juniorske karijere nastupao je za ekipu Čukaričkog. U Lučane je stigao iz ekipe beogradskog BASK-a.

Srđan Todorović (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji veznog igrača, a prošao je sve mlađe kategorije beogradskog Rada. U Lučane je stigao iz ekipe beogradskog BASK-a, gde će nastupati i tokom predstojeće polusezone, nakon čega se u dogovoru sa stručnim štabom vraća u Lučane.

Badara Bađi (23) je rođen u Dakaru (Senegal), igra na poziciji centralnog napadača, a u Lučane je stigao iz indijske ekipe Delhi Dynamos. Nastupao je i za Yeggo Dakar iz Senegala, Golden Lions iz Gane, kao i drugi tim zagrebačkog Dinama. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija svoje zemlje (U-20, U-23).



FOTO: fkmladostlucani.com

(20/01/2018 - Mladost) - Lučanci predstavili trojicu mladih novajlija

Lučanci su predstavili još tri pojačanja, a ovoga puta reč je o mladim i talentovanim igračima Marku Jevremoviću, Stefanu Mihajloviću i Kristijanu Đurđeviću.

Marko Jevremović (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji levog beka, a u Lučane je stigao iz ekipe Radničkog iz Obrenovca. Ponikao je u mlađim kategorijama beogradskog Rada.

Stefan Mihajlović (18) je rođen u Beogradu, može da igra na pozicijama desnog krilnog ili prednjeg veznog igrača, a u Lučane je stigao iz beogradskog superligaša Voždovca. Ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde.

Kristijan Đurđević (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji napadača, a u Lučane je stigao iz beogradskog Dorćola. Ponikao je u mlađim kategorijama Rada, a kasnije je branio boje Radničkog iz Obrenovca i Prve Iskre iz Bariča.


FOTO: fkmladostlucani.com

(19/01/2018 - Spartak ŽK) - Subotičani predstavili još dvojicu novajlija

Uprava subotičkog Spartaka Ždrepčeva krv predstavila je sva tri pojačanja pristigla tokom aktuelnog prelaznog roka. Pored Nemanje Tekijaškog, o čijem dolasku smo vas već izvestili, ’’golubovi’’ su jači za još dvojicu mladih igrača, Ognjena Đuričina i Predraga Medića.

Ognjen Đuričin (22) je rođen u Zrenjaninu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u ekipi Sente. Nastupao je i za Zemun, Srem iz Jakova i na kraju Bečej, odakle je i stigao u Suboticu.

Predrag Medić (19) je rođen u Bačkoj Topoli, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a kao stipendista je i do sada bio član subotičkog Spartaka. Ovo mu je prvi profesionalni ugovor.


FOTO: fkspartak.com

(19/01/2018 - Mladost) - Petar Jovanović novo pojačanje Lučanaca

Fudbalski klub Mladost od danas je jači za iskusnog Petra Jovanovića koji je u Lučane stigao iz ekipe Čukaričkog.

Petar Jovanović (35) je rođen u Tuzli (BiH), igra na poziciji desnog beka, a tokom karijere je nastupao za užičku Slobodu, Mladenovac, rumunske klubove Vaslui, Politehnika i Kluž, Rad, užičko Jedinstvo, Radnički iz Niša, Voždovac i Čukarički.


FOTO: fkmladostlucani.com

(19/01/2018 - Voždovac) - Iskusni Darko Bulatović drugo pojačanje ’’zmajeva’’

U redove ’’zmajeva’’ stiglo je i drugo pojačanje. Dres fudbalskog kluba Voždovac zadužio je i iskusni Darko Bulatović, dobro poznato ima na superligaškoj sceni.

Darko Bulatović (28) je rođen u Nikšiću (Crna Gora), igra na poziciji levog beka, a tokom juniorske karijere nastupao je za nikšićku Sutjesku i OFK Beograd. Kasnije je nastupao i za poljske klubove Miedz Legnica i Czarni Zagan, nikšićki Čelik, niški Radnički, Čukarički i na kraju islandski KA Akureyri. Bio je i član mlađih reprezentativnih selekcija Crne Gore (U-21).


FOTO: fkvozdovac.rs

(18/01/2018 - Mladost) – Iskusni Đorđe Lazić ponovo u Lučanima

Nakon dvanaest godina iskusni Đorđe Lazić ponovo je obukao dres Mladosti iz Lučana i priključio se ekipi koja je pre nekoliko dana započela pripreme za nastavak sezone.

Đorđe Lazić (34) je rođen u Beogradu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere bio je član holanske ekipe PSV Eindhoven. Kasnije je nastupao za Budućnost iz Valjeva, užičku Slobodu, Mladost iz Lučana, Partizan, ukrajinske klubove Metalurg i Stal, kao i grčki Xanthi gde je imao poslednji angažman pre dolaska u Lučane.


FOTO: fkmladostlucani.com

(18/01/2018 - Vojvodina) – Predstavljene novajlije Eze i Putinčanin, kapiten Jovančić produžio ugovor do leta

Uprava fudbalskog kluba Vojvodina predstavila je danas dvojicu novajlija, nigerijskog napadača Eze Vinsenta i igrača sredine terena Marka Putinčanina. Predsednik kluba Dušan Vlaović obavestio je prisutne da je kapiten novosadskog tima Dušan Jovančić produžio ugovor do kraja ove sezone.

Eze Vinsent Okeuhi (23) je rođen u Lagosu (Nigerija), igra na poziciji krilnog napadača, a tokom karijere je nastupao za turski Kartalspor, kiparske klubove Apollon Limassol, Nea Salamis i Omonia, tunižanski Bizertin i na kraju Metalac, odakle je i stigao u ekipu Vojvodine. Eze se potpisanim ugovorom obavezao na trogodišnju saradnju.

Marko Putinčanin (30) je rođen u Beogradu, igra na poziciji zadneg veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Radnički iz Nove Pazove, Zemun, Bežaniju, albanski Dinamo iz Tirane, kazahstanski Zhetysu, Radnik i na kraju Voždovac, odakle je i stigao u ekipu Vojvodine. Putinčanin se potpisanim ugovorom obavezao na godinu i po dana saradnje. 



FOTO: fkvojvodina.rs

(18/01/2018 - Voždovac) - Marko Mirkailo prvo zimsko pojačanje ’’zmajeva’’

Uprava fudbalskog kluba Voždovac angažovala je prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku. Novi član ’’zmajeva’’ je mladi Marko Mirkailo koji se potpisom obavezao na četvorogodišnju saradnju.

Marko Mirkailo (19) je rođen u Jagodini, a ponikao je u istoimenom prvoligašu. Može da igra na pozicijama centralnog ili desnog beka. Kao pozajmljen igrač nastupao je i za srpskoligašku ekipu Tabane 1970. Zabeležio je i jedan nastup za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-18).


FOTO: fkvozdovac.rs

(18/01/2018 - Javor Matis) - Ivanjičani predstavili četvoricu novajlija

Ivanjički Javor Matis pojačala su četvorica novih igrača, tri napadača i jedan golman. Od Ivana Markovića, Bobana Đerića i Momčila Mrkajića se očekuje da poprave realizaciju, dok je čuvar mreže Nemanja Šćekić stigao kao zamena za dosadašnje rezervnog golmana Petra Glintića.

Ivan Marković (26) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je bio član Čukaričkog, Železničara iz Lajkovca, zrenjaninskog Banata, Rada, južnokorejskih ekipa Gyeongnam i Gimhae, Rudara iz Pljevalja, Novog Pazara i lučanske Mladosti, odakle je i stigao u Ivanjicu. Potpisao je ugovor na dve godine.

Boban Đerić (24) je rođen u Loznici, igra na poziciji centralnog napadača, a u mlađim kategorijama nastupao je za Drinu iz Zvornika. Kasnije je nastupao i za Inđiju, Leotar i Vitez, odakle je i stigao u Ivanjicu. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija BiH (U-17, U-19). Potpisao je ugovor na tri godine.

Momčilo Mrkajić (27) je rođen u Trebinju (BiH), igra na poziciji napadača, a karijeru je započeo u ekipi Leotara. Kasnije je nastupao za Bežaniju, Gomel, Zemun, BSK iz Borče, zvorničku Drinu, Radnik iz Bijeljine, Vitez i Zerinjski iz Mostara, odakle je i stigao u Ivanjicu. Potpisao je ugovor na dve i po godine.

Nemanja Šćekić (26) je rođen u Beranama (Crna Gora), igra na poziciji golmana, a u mlađim kategorijama nastupao je za ekipe BASK-a, Partizana i Čukaričkog. Nastupao i za Milicionar, Mogren iz Budve, mađarsku ekipu Békéscsaba, Sinđelić i bugarsku ekipu Montana. Potpisao je ugovor na dve i po godine.


FOTO: fkjavor.com

(17/01/2018 - Napredak) - Miroljub Kostić novo pojačanje Kruševljana

Novo pojačanje kruševačkog Napretka je iskusni Miroljub Kostić koji u ovaj klub stiže iz čačanskog Borca. On se ugovorom obavezao na jednogodišnju saradnju.

Miroljub Kostić (29) je rođen u Nišu, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za ekipe Sinđelića, Jagodine, Radnika, slovenačke Olimpije, Sarajeva, Novog Pazara i čačanskog Borca, odakle je i stigao u Kruševac.


FOTO: fknapredak.rs

(17/01/2018 - Radnički Niš) - Iskusni Dušan Mićić drugo pojačanje Nišlija

Uprava niškog Radničkog angažovala je i drugo zimsko pojačanje. Na Čair je stigao iskusni Dušan Mićić koji je tokom jesenjeg dela nastupao za ekipu Radnika iz Surdulice. On je sa Nišlijama potpisao ugovor na godinu i po dana i odmah se priključio ekipi.

Dušan Mićić (33) je rođen u Novom Sadu, može da igra na pozicijama centralnog beka ili zadnjeg veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za novosadski Proleter, Rudar iz Pljevalja, Grbalj, Voždovac, Napredak, belgijski Lierse, čačanski Borac, Vojvodinu, uzbekistanski Bunyodkor i surdulički Radnik, odakle je i stigao u Niš.


FOTO: fkradnickinis.rs

(16/01/2018 - Spartak ŽK) - Mladi Nemanja Tekijaški pojačanje Subotičana

Subotički superligaš Spartak Ždreščeva krv pojačao je konkurenciju u zadnjoj liniji angažovanjem mladog Nemanje Tekijaškog koji je potpisao troipogodišnji ugovor sa ’’golubovima’’.

Nemanja Tekijaški (19) je rođen u Pančevu, igra na poziciji centralnog beka, a u Suboticu je stigao iz pančevačkog srpskoligaša Železničara.


FOTO: fkspartak.com

(16/01/2018 - Napredak) - Napadač Stefan Nikolić novo pojačanje ’’čarapana’’

Kruševljani su angažovali još jedno pojačanje u napadačkoj liniji tima, a nova akvizicija je crnogorski internacionalac Stefan Nikolić koji stiže iz rumunske ekipe Sepsi.

Stefan Nikolić (27) je rođen u Nikšiću (Crna Gora), igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Sutjesku i OFK Beograd. Kasnije je nastupa za belgijske klubove Lierse i Roeselare, rumunske Politehnika i Steaua, južnokorejski Incheon, bugarski CSKA Sofija, hrvatsku Istru, poljski Termalica, Radnik, kazahstanski Kaisar i na kraju rumunski Sepsi odakle je i stigao u Kruševac. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe selekcije Crne Gore (U-19, U-21), kao i jedan nastup za najjaču selekciju te zemlje.


FOTO: fknapredak.rs

(13/01/2018 - Crvena zvezda) - Novo pojačanje crveno-belih je Stefan Hajdin

Uprava Crvene zvezde je angažovala još jedno pojačanje, a crveno-beli dres je zadužio mladi Stefan Hajdin. Dojučerašnji fudbaler Spartaka je potpisao ugovor na tri i po godine.

Stefan Hajdin (23) je rođen u Glini, igra na poziciji levog beka, a tokom karijere je nastupao za Zemun, BASK, Stare Banovce, Radnički iz Nove Pazove i na kraju Spartak odakle je i stigao na stadion ’’Rajko Mitić’’. Tokom aktuelne sezone je za ekipu iz Subotice zabeležio 22 nastupa i postigao 2 pogotka.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(13/01/2018 - Čukarički) - Iskusni Zoran Rendulić ponovo među ''brđanima''

Fudbalski klub Čukarički je angažovao značajno pojačanje u zadnjoj liniji tima. Ugovor sa ’’brđanima’’ je potpisao povratnik Zoran Rendulić koji će ponovo zaigrati na Banovom brdu nakon dve i po godine.

Zoran Rendulić (33) je rođen u Sarajevu, igra na poziciji štopera, a tokom karijere je nastupao za Rad, OFK Beograd, Železnik, Remont, Borac, austrijski Ried, francuski Grenoble, Javor Matis, južnokorejski Pohang Steelers, kineski Shenyang Zhongze, Čukarički, Crvenu zvezdu i kazahstanski Ordabasy.


FOTO: fkcukaricki.rs

(12/01/2018 - Napredak) - Kruševljani angažovali Milana Basraka

Uprava fudbalskog kluba Napredak angažovala je napadača Milana Basraka koji je stigao iz albanskog Partizanija.

Milan Basrak (23) je rođen u Sent Galenu (Švajcarska), a tokom juniorske karijere branio je boje Zemuna, Crvene zvezde i Vojvodine. Kasnije je nastupao i za seniorske ekipe Sopota, Mačve, Zemuna, Inđije, Radnika iz Bijeljine, Radničkog iz Lukavca, Metalca, italijanskog trećeligaša Catanzaro i na kraju albanskog Partizanija odakle je i stigao u Kruševac.


FOTO: fknapredak.rs

(12/01/2018 - Crvena zvezda) - Napadač El Fardu Ben potpisao za Crvenu zvezdu

Lider šampionata je dobio izuzetno veliko pojačanje za prolećni deo šampionata i nastavak borbe za titulu. Dojučerašnji napadač grčkog Olimpijakosa, El Fardu Ben, potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i zadužio dres sa brojem 31.

El Fardu Ben (28) je rođen u Francuskoj, igra na poziciji krilnog napadača, a tokom karijere je nastupao za francuske klubove Saint-Pierroise, Le Havre, Vannes, kao i grčke klubove Veria, Olympiacos, Levadikos i Panionios. Za reprezentaciju Komorskih ostrva zabeležio je 12 nastupa i postigao 4 pogotka. 


FOTO: crvenazvezdafk.com

(12/01/2018 - Radnički Niš) - Siniša Babić prvo pojačanje Nišlija u zimskom prelaznom roku

Uprava fudbalskog kluba Radnički angažovala je prvo pojačanje u aktuelnom prelaznom roku. Ugovor sa Nišlijama potpisao je Siniša Babić koji se nakon šest meseci vraća u srpski fudbal.

Siniša Babić (26) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji krilnog napadača, a u Niš je stigao iz grčke Larise za koju je nastupao tokom jesenje polusezone. Ponikao je u novosadskoj Vojvodini, a tokom karijere je nastupa i za Palić, sarajevsku Slaviju, Veternik i novosadski Proleter.


FOTO: fkradnickinis.rs

(11/01/2018 - Partizan) - Prvo zimsko pojačanje crno-belih je Slobodan Urošević

Fudbalski klub Partizan je prelazni rok započeo angažovanjem dojučerašnjeg fudbalera kruševačkog Napretka Slobodana Uroševića koji je sa crno-belima potpisao četvorogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 72.

Slobodan Urošević (23) je rođen u Beogradu, igra na poziciji levog beka, a karijeru je započeo u mlađim kategorijama Rada. Nastupao je i za beogradski BASK i belgijski OH Leuven odakle je pre godinu i po dana stigao u Kruševac. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-19), okitio se i titulom prvaka Evrope u Litvaniji 2013.godine, a zabeležio je i jedan nastup za seniorsku B selekciju Srbije.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

(30/12/2017 - OFK Bačka) - Golman Rastko Šuljagić novo pojačanje ekipe iz Bačke Palanke

Novo pojačanje superligaša OFK Bačka je mladi golman Rastko Šuljagić koji je u redove ekipe iz Bačke Palanke stigao iz prvoligaša Inđije gde je igrao tokom jesenje polusezone. 

Rastko Šuljagić (22) je ponikao u mlađim kategorijama Crvene zvezde odakle je otišao u odgovarajuću selekciju nemačkog Štutgarta. Kasnije je nastupa za druge timove Štutgarta i ukrajinskog Dnjepra, kao i Olimpik iz Sarajeva. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-18).


FOTO: youtube.com

(29/12/2017 - OFK Bačka) - Uglješa Radinović još dve godine u Bačkoj Palanci

Centralni vezni fudbaler OFK Bačka Uglješa Radinović produžio je saradnju sa ovim superligašem na još dve godine, pa će i tokom predstojećeg prolećnog dela prvenstva braniti boje ovog kluba u borbi za opstanak u elitnom rangu.

Uglješa Radinović (24) je rođen u Novom Sadu, a tokom karijere je nastupao za češku ekipu Zbrojovka Brno, Bežaniju, Rad, Rudar iz Prijedora, Borac iz Banjaluke i sarajevski Željezničar. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-17). U ekipu OFK Bačka je stigao tokom letnjeg prelaznog roka.


FOTO: fkbacka.com/Stojan Maleš

(29/12/2017 - Vojvodina) - Golman Emil Rockov produžio ugovor sa Novosađanima

Uprava fudbalskog kluba Vojvodina produžila je ugovor sa prvim golmanom Emilom Rockovom, jednim od najboljih i najstandardnijih pojedinaca u redovima novosadskog tima tokom minule jeseni. On se obavezao na saradnju do 2021.godine, uz nešto bolje finansijske uslove.

Emil Rockov (22) je rođen u Novom Sadu, ponikao je u fudbalskom klubu Vojvodina, a toko karijere je nastupao i za Slogu iz Temerina i Proleter iz Novog Sada. Debitovao je u februaru prošle godine kod trenera Dragana Ivanovića i od tada je standardan golman. Tokom aktuelne sezone odigrao je svih 26 takmičarskih utakmica. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-17).


FOTO: fkvojvodina.rs 

(27/12/2017 - OFK Bačka) - Nikola Dimitrijević prvo zimsko pojačanje OFK Bačka

Uprava OFK Bačka angažovala je prvo zimsko pojačanje. Redove ovog superligaša pojačao je Nikola Dimitrijević koji stiže iz ekipe Budućnosti iz Dobanovaca.

Nikola Dimitrijević (26) je rođen u Beogradu, može da igra na više pozicija u veznom redu, a karijeru je započeo u ekipi Obilića. Nastupao je i za sledeće klubove: Voždovac, Padinska Skela, Srem, Smederevo, slovački Spartak Banovce, Zemun, Metalac, Novi Pazar, Rad, Radnik i na kraju Budućnost iz Dobanovaca, odakle je i stigao u Bačku Palanku.


FOTO: fkbacka.com/Stojan Maleš

(21/12/2017 - Čukarički) – Miladin Stevanović prvo pojačanje ’’brđana’’ za nastavak šampionata

Prvo pojačane beogradskog superligaša Čukaričkog je mladi centralni bek Miladin Stevanović. On će se novim saigračima priključiti 9.januara, za kada je zakazano prvo okupljanje i početak zimskih priprema.

Miladin Stevanović (21) je ponikao u mlađim kategorijama Partizana, a nastupao je i za Teleoptik i turski Kayserispor. Bio je član svih mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje.


FOTO: fkcukaricki.rs