Jedan od najzanimljivijih mečeva 37.kola Super ige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Partizan dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartak Ždrepčeva krv. Crno-beli su već obezbedili drugu poziciju na tabeli, ali nema sumnje da će gosti pokušati da se bodovno izjednače sa novim vicešampionom i sačuvaju treće mesto koje sigurno vodi u Evropu.

Ekipa Partizana se nalazi na 2.mestu na tabeli sa 40 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu crno-beli su kao gosti poraženi od ekipe Voždovca rezultatom 2:1. Ekipa Spartaka trenutno zauzima 3.mesto na tabeli sa 37 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu ’’golubovi’’ su na svom stadionu savladali ekipu niškog Radničkog rezultatom 2:0.

Današnji rivali su tokom aktuelne sezone već odigrali dva međusobna susreta, oba tokom jesenje polusezone. Prvi meč odigran je u Subotici, a gostujući Partizan pobedio je rezultatom 0:1(0:1). Strelac jedinog pogotka na utakmici je bio Leandre Tavamba. Drugi meč odigran je u Beogradu, a završen je nerešenim rezultatom 1:1(0:0). Domaći tim je poveo pogotkom Zorana Tošića, a ’’golubovima’’ je izjednačenje doneo Nemanja Nikolić. Ako posmatramo rezultate prethodnog 21 međusobnog susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2009-2018)beogradski tim je bio mnogo uspešniji sa 14 pobeda, uz 5 remija i samo 2 poraza. Zanimljivo je da su Subotičani oba trijumfa ostvarili kao domaćini.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina sve je podređeno predstojećem finalnom meču Kupa Srbije, pa niko ne krije da će ovaj meč biti samo priprema za duel u Surdulici. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da očekuje dobru fudbalsku predstavu:

’’Protiv Spartaka igramo bitnu utakmicu, ali je sve usredsređeno za finale, jer je u Surdulici cela sezona i svi smo koncentrisani na nju. Spartak će biti motivisan, sa željom da zadrži treće mesto. Mi imamo pobedničke ambicije, jer je uvek želja Partizana da pobeđuje. Sve govori da ćemo videti dobru fudbalsku predstavu.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti na ovaj meč stižu sa velikim ambicijama, jer žele da obezbede treće mesto i siguran plasman u evropske kvalifikacije. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener u stručnom štabu ’’golubova’’ Darko Sekulović koji je istakao da očekuje da igrači pruže svoj maksimum i ostanu neporaženi:

’’Poslednju utakmicu u sezoni igramo sa velikim rivalom. Ono što su naša očekivanja bila u celoj sezoni biće i na ovoj poslednjoj utakmici. Očekujemo najviše od ove utakmice, jer su sve takmičarske bitne i važne. Rival je veliki, motiva je napretek i tek u 21 kada se završi utakmica možemo sa mirom da odemo na pauzu. Izostaće sigurno golman Ostojić koji je na treningu povredio ligamente, ali se nadam da će svi ostali biti spremni. Očekujem da igrači pruže svoj maksimum i da pokažu da smo sa pravom na vrhu tabele. Osvojen bod nam donosi konačno treće mesto koje sigurno vodi u Evropu.’’

Meč 37.kola Super lige Srbije između Partizana i Spartaka igra se danas, u četvrtak 17.maj 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović