Subotica: ''Golubovi'' započeli letnje pripreme za novu sezonu

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 1667

Nakon tronedeljne pauze ponovo je radno na Gradskom stadionu u Subotici. Četvrtoplasirani tim Super lige Srbije započeo je pripreme za novu sezonu.

Stručni štab i fudbaleri subotičkog superligaša Spartak Ždrepčeva krv započeli su pripreme za sezonu 2018/19 u kojoj će se pored domaćih takmičenja takmičiti i na evropskoj sceni. Na prozivci su igrače dočekali sportski direktor ’’golubova’’ Ljubiša Dunđerski i šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović. Oni su se tom priikom obratili prisutnim novinarima i upoznali ih sa planovima kluba.

Prvi se prisutnima obratio šef struke ’’golubova’’ Vladimir Gaćinović koji je istakao da će se ekipa pripremati u Subotici i na Zlatiboru, a govorio je i o prelaznom roku:

’’Biće to teško ponoviti rezultate, jer je prošla sezona bila fenomenalna. Želimo da budemo stabilni prvoligaši, u gornjem delu tabele, da igramo moderan i atraktivan fudbal. Istovremeno cilj je da nastavimo da promovišemo mlade igrače. Pred nama je prva evropska utakmica, 12. jula. Imamo mesec dana pred nama, od 10. do 20.juna smo u Subotici, potom do 3.jula na Zlatiboru, gde ćemo igrati prijateljske utakmice. Pred  svaku sezonu večito je pitanje o igračkom kadru, ko će otići a ko možda doći. Osim Nemanje Nikolića ne znamo još ko će napustiti naše redove. ima indicija da će biti još odlazaka, a što se pridošlica tiče, tu su Ivan Racković iz Crne Gore i Demir Benjamin iz Makedonije. Imamo nekoliko igrača koji su tu na probi, videćemo kakva će biti situacija. Idemo dan po dan, korak po korak. Bitno je da dobro startujemo, da sklapamo kockice i uobličimo tim. Puni smo elana i želje za dobrim radom, da pokažemo da prošla sezona nije bila slučajnost.’’

Sportski direktor Ljubiša Dunđerski istakao je da ima mnogo zainteresovanih klubova koji bi želeli da angažuju fudbalere Spartaka, kao i da će ih biti teško zadržati:

’’Otišao je Nikolić u Partizan, ali ima još mnogo zvanja i zahteva za naše igrače. To sa jedne strane godi, a sa druge strane brine, jer će ih biti teško zadržati. Momci koji su tu na probi su zanimljivi za nas. U pregovorima smo sa pet igrača, koji će biti pojačanja, ali u zavisnosti od odlazaka. Nije nam cilj da gomilamo igrače, nego da igramo dobar fudbal, da budemo bitni u Super ligi, a da pri tome izbacimo igrače u prvi plan. Spartak sigurno ne želi da bude epizodista u Super ligi, nego želimo da se ponovi ono što smo uradili prošle sezone. Ubeđen sam da zajedničkom snagama, uz igrače, stručni štab, sportski deo i rukovodstvo, možemo da pokažemo svima u Srbiji da u Spartaku radimo kako treba.’’

Igrači iz omladinskog pogona, koji su tek nedavno završili sezonu, nisu bili prisutni na prozivci. Oni su dobili dodatnih pet dana odmora, a njih barem desetak priključiće se ekipi na pripremama.

FOTO: Facebook/FK Spartak

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte