Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi već nadelju dana se nalaze na pripremama na Zlatiboru. Svoje utiske o dosadašnjem toku priprema izneo je šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović.

Ekspedicija fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv nalazi se već nedelju dana na Zlatiboru gde se priprema za nastup na evropskoj sceni i početak nove superligaške sezone. Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Vladimir Gaćinović zadovoljan je radom i željom koju pokazuju svi fudbaleri. On je u svojoj izjavi za klupski sajt istakao da je najveći problem kiša koja remeti planove:

’’Pripreme teku po planu koji smo predvideli. Ovaj drugi deo koji provodimo na Zlatiboru je najzahtevniji, jer igramo i utakmice. Malo nas je poremetilo vreme, ali nismo mogli da verujemo da se u ovo doba godine temperatura spusti na samo 5 stepeni i da će tereni biti pod vodom, što nas je poremetilo u odigravanju prijateljskih utakmica. Naše misli su usmerene prema Severnoj Irskoj i ekipi Kolerajna, tako da svaki meč, bez obzira na protivnika, koristimo da se što bolje pripremo za nastup u Evropi. I današnju utakmicu želimo da odigramo u visokom ritmu, koliko nam to teren bude dozvolio. Imamo odličnu i pozitivnu atmosferu koja nas čini veoma zadovoljnim i sretnim.’’

On je prokomentarisao i kadrovske promene, istakavši da one neće umanjiti kvalitet ekipe koja će započeti novu sezonu:

’’Što se tiče pojačanja stigao nam je napadač Đenić koji bi trebalo adekvatno da zameni Nemanju Nikolića, koji nam je puno značio u prošloj sezoni. Očekujemo u toku dana i dolazak Mačića koji igra na poziciji zadnjeg veznog. Ranije je stigao krilni igrač Racković, Benjamin iz Makedonije koji se nesrećno povredio, kao i golman Perić. Mislim da imamo širok izbor igrača i mogu reći da se svi trude i ozbiljno rade što nas čini sretnim i daje nam snagu za dalji rad.’’

Subotičani će prvi takmičarski meč igrati 12.jula u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope, kada će u Subotici dočekati ekipu Kolerajna iz Severne Irske.