Derbi meč 4.kola Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaća Crvena zvezda dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartak Ždrepčeva krv. Oba tima su nas tokom minule nedelje predstavljala u Evropi, sigurno će biti prisutan i umor, pa treba očekivati kombinovane sastave i veliku borbu.

Crveno-beli su na startu sezone zabeležili tri trijufa, prvi protiv novog superligaša Dinama (0:3), potom i protiv ekipe Radničkog (2:0), a prethodnog vikenda savladali su na gostovanju i ekipu Voždovca (1:2). Subotičani su na startu slavili u duelu sa Mačvom (1:0), da bi potom pretrpeli poraze od ekipa OFK Bačka (2:1) i Proletera (0:3). Tokom prethodne sezone dva tima su odigrala tri međusobna susreta, a Beograđani su sva tri rešili u svoju korist.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Domaćini u ovaj meč ulaze sa željom da nastave uspešnu seriju, a gust raspored najverovatnije će usloviti da i u ovaj susret uđu u značajno izmenjenom sastavu. Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da ne želi da razmišlja o rasporedu i umoru, već samo o narednom rivalu, a imao je samo reči hvale o ’’golubovima’’:

’’Spartak je još jedna u nizu ekipa koja je prošle godine izborila izlazak u Evropu, i Spartak jako dobro predstavlja Srbiju u kvalifikacijama. Čestitao bih im na izuzetnim rezultatima u Evropi, jako su dobra ekipa. Očekuje nas derbi susret ovog kola. Pokazali su prošle sezone dobar kontinuitet sa ’’izbacivanjem’’ toliko dobrih igrača, i ova utakmica protiv Brondbija i nije bila rezultatski realna. Spartak ima dobre pojedince, dobrog trenera, motivisani su. Njih krasi kolektiv pre svega, pa tek onda kolektiv izbaci pojedinca. Ne zaboravite da Spartak i svoje utakice u Evropi igra kao gost. Ne znam u kakvom su stanju, ali ja više o svojoj ekipi razmišljam. Spremićemo se na najbolji mogući način, videćemo u kom ćemo sastavu izaći. Ono što me raduje je činjenica da imam sve igrače na raspolaganju, osim Nemanje Milića, ali ni on nema tešku povredu i mislim da će nam se vrlo brzo vratiti, možda već za sedam dana. Za koga god da se orpedelim, apsolutno zaslužuje da igra jer svi momci veoma mnogo rade. Rekao sam i prošli put, plan i progam se pravi na početku sezone. Kad dođe do nekog eventualnog odlaganja, kasnije ta utakmica upadne u neki drugi termn i to možda u periodu kada mogu vam nedostajati neki igrači. Mislim da nije bilo ni sa naše, ni sa strane Spartaka inicijative da se utakmica odloži. Teško jeste praviti čak i mikrocikluse u ovakvom rasporedu, ali trudimo se da izvučemo maksimum. Utakmice se igraju non-stop, sutra u 21 ćemo završiti svoju i imaćemo manje od 48 sati da prespavamo, odletimo, i odigramo ponovo utakmicu. Lakše mi je kada i ne razmišljam o tome.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru gostiju teku pripreme za gostovanje aktuelnom šampionu, a žestok ritam od starta sezone na dva ’’fronta’’uslovio je nešto slabije rezultate u domaćem prvenstvu i dva vezana poraza. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener ’’golubova’’ Darko Sekulović koji je istakao da veruje da će njegov tim, u kakvom god sastavu istrči na teren, dati sve od sebe:

’’Mi izlazimo iz teške utakmice , a isto tako nas očekuje nezgodan meč protiv aktuelnog prvaka Srbije. Međutim, to ne treba da nas zabrinjava, jer smatram da smo navikli na ovakav ritam. Nadam se da ćemo moći nastupiti u sastavu koji bi ravnopravno mogao da parira Crvenoj zvezdi i da osvojimo barem bod, a možda i tri. Igrači koji su bili povređeni verujem da će biti spremni za ovaj duel, osim Jočića. Momci koji  izađu na terenu verujem da će dati sve od sebe kako bi osvetlali obraz, a u kojem sastavu ćemo igrati više ćemo znati pred sam meč. Postoji mogućnost da se odmore neki od igrača, a da se prilika ukaže onima sa manjom minutažom.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan njegovog odigravanja, a blagajne će biti otvorene od 10:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 300,00 dinara, Istok – 400,00 dinara i Zapad – 500,00 dinara.

Derbi meč 4.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Spartaka igra se danas, u nedelju 12.avgusta 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com