Zajednica: Saopštenje povodom neistina iznetih u medijima

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 1334

Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije ovim putem demantuje informacije koje su se pojavile u medijima o navodnoj neregularnosti utakmice 36.kola FK Dinamo – FK Spartak ŽK, zbog navodnog odsustva sa klupe šefa stručnog štaba i trenera ekipe Spartaka, te povrede propozicija takmičenja.

Na osnovu izveštaja službenih lica sa utakmice i jednostavnim pregledom snimka evidentno je da su navedene izjave neozbiljne, neproverene, i kao takve u velikoj meri urušavaju ugled naših klubova i takmičenja. Šef stručnog štaba ekipe Spartaka je ne samo bio prisutan, već je tokom susreta i isključen zbog protesta.

Smatramo da su fudbalski radnici i novinari, pre bilo kakvih objava putem medija ili društvenih mreža, dužni da svoje tvrdnje dobro provere putem svima dostupnih dokumenata i video zapisa, kako ne bi nanosili štetu našem takmičenju i srpskom fudbalu.

Svaka dobronamerna kritika, koja može pomoći rešavanju pojedinih problema i unapređenju takmičenja, apsolutno je dobrodošla. Međutim, ovakve neproverene i štetne tvrdnje, sve su samo ne pomoć u momentu kada Zajednica čini maksimalne napore da podigne nivo čitave organizacije.

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte