Posle sporazumnog raskida saradnje sa trenerom Božičićem uprava fudbalskog kluba Radnik pronašla je rešenje za upražnjeno mesto šefa stručnog štaba.

Danas je u prostorijama fudbalskog kluba Radnik predstavljen novi šef stručnog štaba surduličkog tima Nenad Vanić koji će u narednom periodu pokušati da ostvari zacrtane ciljeve uprave za aktuelnu sezonu. Sportski direktor Darko Gašić istakao je u svojoj izjavi za medije da rezultati ekipe na statu šampionata nisu bili na željenom nivou, zbog čega je promena na klupi bila jedino rešenje:

’’Na početku sezone smo zacrtali neke ciljeve koji nisu bili toliko visoki, ali su opet zahtevali jedan kontinuitet u rezultatima i načinu rada. Dosta pozitivnih stvari je bilo, ali su ipak izostali rezultati. I gospodin Božičić je to prepoznao, prepoznali smo to i mi, i napravili smo jedan sporazumni raskid. Nenad Vanić je pre nekoliko godina bio blizu Radnika, do saradnje tada nije došlo, ali evo pokazalo se da mu je Surdulica suđena i posle epizode u Metalcu, Vojvodini, Proleteru i inostranstvu. Eto, neka ovaj dolazak u Radnik bude početak jedne dobre i duge saradnje.’’

Novi šef stručnog štaba Nenad Vanić istakao je da aktuelni tim može još mnogo da napreduje i da veruje u ostvarenje zavrtanih ciljeva:

’’Ne zna se gde će vas profesionalni putevi odvesti u datom trenutku. Kao što reče direktor Gašić, ja sam maltene bio pred promocijom šefa struke Radnika u jednom momentu, međutim, iz nekog razloga se to tada nije desilo, no evo sada se namestilo da to bude tako. Što se tiče ambicija kluba, primetio sam po dolasku da postoji drastična razlika između perioda kada smo imali razgovore i ovog sada kada sam stupio u Radnik. Klub je sada u onim okvirima odlično  organizovanog superligaša, može se reći da je napredovao u svakom segmentu. Prihvatio sam ponudu kluba, prepoznao šta mogu da ostvarim sa ovim klubom i ovim timom. Bez obzira što nisam jedno vreme bio ovde, pratio sam našu ligu, pratio rad ovog tima, gledao dosta utakmica, i od ranije i sa početka sezone, i uvideo da ima prostora za napredak tima, da ima prostora za ostvarivanje dobrih rezultata i ostvarivanja ciljeva. Moram reći da je prethodni stručni štab dosta dobrog uradio, što se videlo na utakmicama gde je Radnik bio ravnopravan sa protivnicima i zaslužio više. Dešavaju se loši rezultati, ali video sam da tim može ostvariti i bolje rezultate. Uradiću sve da sa svojim saradnicima, ljudima iz kluba i naravno navijačima napravimo dobar rezultat, da promovišemo igrače i igramo dobar i atraktivan fudbal. Jako je teško i osetljivo bilo šta obećati, ali ono što ja mogu da obećam je posvećenost, predan rad, maksimalan odnos mene i mojih saradnika. Sve ćemo učiniti da pomognemo momcima, da podignemo sve na jedan viši nivo i dođemo do zacrtanih ciljeva, a to je sigurno ulazak u plej-of. Nisu to krupne reči ni krupna obećanja, jednostavno smatram da imamo mogućnosti, energije, znanja i kvaliteta da do toga možemo doći.’’

Nenad Vanić (48) je rođen u Prištini, a nakon uspešne igračke karijere trenersku karijeru je započeo u ekipi Radničkog iz Nove Pazove. Predvodio je i ekipe Sloge iz Petrovca na Mlavi, Donjeg Srema, Bežanije, Metalca, Vojvodine, Proletera, kao i ekipu Hatta iz UAE.

Novi šef stručnog štaba će debitovati na klupi Radnika tek u 7.kolu, jer je meč 6.kola Radnik – Partizan odložen zbog obaveza crno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

FOTO: fk-radnik.com