Najbolji igrač 30. kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Andrija Kaluđerović, dvostruki strelac u važnoj pobedi Rada nad ekipom Vojvodine u Beogradu.

Odigrano je još jedno izuzetno uzbudljivo prvenstveno kolo koje je donelo nekoliko iznenađenja. Možda i najveće je pobeda Rada nad ekipom Vojvodine na Banjici, a najzaslužniji za osvajanje izuzetno vrednih bodova je prvotimac ’’građevinara’’ Andrija Kaluđerović. Iskusni napadač je još jednom pokazao da nema nameru da se zaustavi u trci za prvu poziciju na listi najboljih strelaca Super lige Srbije u istoriji, koju vodi sa Milanom Bojovićem (Mladost). On je u ključnim trenucima utakmice pokazao sigurnost, postigao oba pogotka i svojim iskustvom doprineo da njegov tim sačuva prednost i stigne do zlata vrednih bodova u borbi za opstanak u elitnom rangu. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Rad

Andrija Kaluđerović (33) je rođen u Bačkoj Topoli, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom bogate igračke karijere nastupao je za OFK Beograd, Njegoš iz Lovćenca, Mačvu, Hajduk iz Beograda, Spartak, Radnički iz Pirota, Crvenu zvezdu, kineski Beijing Guaoan, španski Racing, Vojvodinu, kiparski AEL Limassol, švajcarski Thun, australijske klubove Brisbane Roar i Wellington Phoenix, katarski Al-Shahania SC, litvanski Zalgiris, tajlandski Port, slovenačku Olimpiju, indijski Delhi Dynamos, hrvatski Inter iz Zaprešića i letonski RFS, a po treći put došao je u ekipu Rada u februaru ove godine. Tokom prolećne polusezone zabeležio je 11 superligaških nastupa i postigao 4 pogotka. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U19, U21), a zabeležio je i nekoliko nastupa za A selekciju.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: