Najbolji igrač 34. kola Linglong Tire Super lige Srbije po izboru naše redakcije je Aleksandar Katai, asistent i dvostruki strelac u pobedi ekipe Crvene zvezde nad ekipom Vojvodine u Novom Sadu.

Odigrano je još jedno kolo šampionata koje je donelo nekoliko zanimljivih okršaja, a sva je prilika da prava uzbuđenja u obe grupe doigravanja tek predstoje. Ubedljiv trijumf u derbiju kola ostvarila je ekipa Crvene zvezde koja je u duelu sa Vojvodinom u Novom sadu slavila rezultatom 0:3. Najzaslužniji za takav epilog je sjajni Aleksandar Katai koji je sa dva pogotka i asistencijom još jednom pokazao da je u sve boljoj formi i da je nezamenjivi deo šampionske slagalice crveno-belih. Zbog toga je bez dileme bio naš izbor za najboljeg aktera ove runde takmičenja. Treba reći da je tu laskavu titulu zaslužio čak pet puta tokom aktuelne sezone.


FOTO: FK Crvena zvezda

Aleksandar Katai (31) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji levog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina. Tokom seniorske karijere nastupao je za Palić, Vojvodinu, grčke klubove Olympiacos, OFI Crete i Platanias, Crvenu zvezdu, španski Alaves, američke ekipe Chicago Fire i LA Galaxy, odakle se u julu 2020. godine i vratio u Beograd. Zabeležio je veći broj nastupa za nacionalne selekcije. Tokom aktuelne superligaške sezone zabeležio je 28 nastupa, uz 22 postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: