Fudbaler Radničkog iz Niša će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Dva gola u Surdulici, uz iznuđen penal i crveni karton protivničkog igrača – više nego dovoljno da mladi napadač Radničkog drugi put zasluži laskavo priznanje.

Odigrano je, doduše ponovo nekompletno, sedmo kolo Mozzart Bet Super lige, a Radnički iz Niša već treći put ima najboljeg igrača runde. Nikola Štulić prvi je fudbaler koji je dva puta od početka sezone zavredeo ovo priznanje.

Proletos krajnje nesnađen, nakon dolaska na Čair iz Partizana. Početkom tekuće sezone kritikovan, u jednom momentu, nakon odlaska Stefana Mitrovića, čak i osporavan kao prvi bonus u niškom timu. Led je probio na Malti, predivnim volej udarcem, a onda, prvi ozbiljniji blesak – dva gola protiv Mladosti u Lučanima, s tim što sreća tada nije bila kompletna, Radnički je u nadoknadi vremena ostao bez već viđene pobede. Upisao se Nikola i protiv Novog Pazara, bio brži od sudijske pištaljke u 93. minutu kada je poraz već odavno bio izvestan, ali učinak u Surdulici minulog vikenda nadmašio je sve njegove dosadašnje partije.

Igrao se 20. minut kada je Štulić bio najprisebniji u kaznenom prostoru Radnika, ujedno i na pravom mestu nakon odbijene lopte posle prekida. U 52. minutu je demonstrirao kombinaciju upornosti i snalažljivosti, kada se prikrao Leandru sa leđa, uzeo mu čistu loptu i naterao ga da načini prekršaj za jedanaesterac i crveni karton. Utakmica je bila rešena nakon toga, ali tu nije bio kraj Štulićevim bravurama. On i Pejović poigravali su se sa rivalom, Nikolu je stativa koju je pogodio kapiten sprečila da upiše i asistenciju na ovom meču, ali kada su njih dvojica u 74. minutu zamenili uloge, Štulić nije omašio.

Na kraju, dva gola, uz iznuđen penal i crveni karton protivničkog igrača. Ocena: visoka osmica! Ukupno šesti gol u sezoni, a peti u Mozzart Bet Super ligi – za deobu prvog mesta liste strelaca, sa dvojicom Milana, Bojovićem i Pavkovim. Ovog puta, zadovoljstvo je potpuno, jer Radnički je protiv Radnika (3:1) zabeležio prvu pobedu u takmičarskim utakmicama posle okruglo 100 dana.

Ovosezonske partije Nikole Štulića još jedan su dokaz koliko takta treba imati u kritikama mladih igrača. U pedigre se nije ni sumnjalo, Partizanova je to škola, ali napadačima treba vremena da sazru, a Nikola će za tačno dve nedelje napuniti tek 21 godinu. Na Čairu je, što bi rekao njegov čuveni imenjak, izgleda našao dobar bend. A sad, neka se otkači i neka svira, od svega toga i Radnički, ali i srpski fudbal, mogu imati velike koristi...

Nikola Štulić će na ime zvanja za najboljeg fudbalera 7. kola Mozzart Bet Super lige, baš kao i za partiju u Lučanima pre dva kola, dobiti od kompanije Mozzart 50.000 dinara koje će usmeriti kao humanitarnu pomoć instituciji ili pojedincu po svom izboru.

Izvor: Mozzart Sport