Fudbaler beogradskog Čukaričkog će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Trijumfom protiv Mladosti iz Lučana (3:1) fudbaleri Čukaričkog su se posle dva kola tokom kojih su osvojili ukupno jedan bod vratili na pobednički kolosek, a još jednom je ulogu junaka u redovima Brđana imao Muhamed Badamosi.

Golgeter tima sa Banovog brda probudio se nakon pogotka Milana Bojovića i smestivši za četiri minuta dve lopte u mrežu gostiju režirao je preokret za petu pobedu belo-crnih u Mozzart Bet Super ligi.

Novom impresivnom partijom reprezentativac Gambije ne samo da je okrenuo tok utakmice već je i probudio Brđane koji su posle remija sa Radničkim iz Kragujevca (1:1) i poraza od Kolubare (2:3) uz imperativ pobede ušli u utakmicu, te je uz ocenu 7,5 sa pravom poneo i epitet igrača 9. kola Mozzart Bet Super lige.

Egzekucijama na asistencije Ovusua i Mijailovića Badamosi je stigao do sume od šest pogodaka u šampionatu Srbije potvrdivši još jednom ranije stečeni utisak da je napadač kalibra kakav domaća publika nije imala prilike skoro da vidi van redova večitih rivala.

U prilog centarforu Čukaričkog, odnosno konstataciji da je Badamosi otkrovenje među inostranim napadačima ne računajući akvizicije Crvene zvezde i Partizana, govori podatak da je posle tek četvrtine odigranog prvenstva Badamosi na šest golova i da bi ovim tempom mogao vrlo brzo da se upiše u odabrano društvo stranaca van redova večitih rivala koji su uspeli da postignu dvocifren broj golova u sezoni. Do sada, jedini inostrani golgeteri koji su uspeli da ostvare pomenuti uspeh su Abubakar Oumaru i Patrik Eze Frajdej. Nekadašnji centarfor Vojvodine je u dresu Lala brojao do deset u sezoni 2010/11, dok je dve godine kasnije nadmašio lični učinak i za Novosađane postigao 11 prvenstvenih golova.

Četiri godine kasnije kamerunskom napadaču pridružio se Nigerijac iz redova lučanske Mladosti Patrik Eze Frajdej koji je takmičarsku godinu 2014/15 završio sa 15 pogodaka uz svoje ime i titulom najboljeg strelca Super lige.

Dodatni motiv, ali i odgovornost za Badamosija će predstavljati činjenica da je preuzeo ulogu ključnog igrača u timu Dušana Kerkeza, što je na najbolji način oslikano kroz podatak da je na četiri od pet utakmica u kojima su Brđani odneli ceo plen korpulentni centarfor postizao golove odluke, a da je na tri susreta poneo i epitet igrača utakmice. Napadač Čukartičkog već prvencem za pobedu u gostima Novom Pazaru počeo je da se isplaćuje, a ceo plen potpisao je i na gostovanju novosadskoj mladosti sa dva gola. Kolo kasnije Badamosi je pogotkom načeo Spartak na Banovom brdu i najavio pobedu posle koje je usledila kriza okončana jučerašnjom odličnom partijom Gambijca.

Podsetimo, Muhamed Badamosi će kao najbolji fudbaler devetog kola Mozzart Bet Super lige, kao i svaki njegov prethodnik, od kompanije Mozzart dobiti 50.000 dinara koje će usmeriti kao humanitarnu pomoć instituciji ili pojedincu po svom izboru.

Izvor: Mozzart Sport