Fudbaler Crvene zvezde će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Dobila je Crvena zvezda neočekivani poklon od večitog rivala u četvrtak i pobegla na toplih “plus deset” na vrhu tabele. Malo je nedostajalo da već u nedelju vrati dva boda nazad, da prokocka deo te prednosti u poslednjem jesenjem kolu.

Čovek koji to nije dozvolio, koji je imao miran puls i maksimalnu koncentraciju kada je drugima maglilo pred očima bio je Aleksandar Katai. Crveno-beli Magiko je u 92. minutu bacio malo svoje magije na teren i golom iz slobodnog udarca je doneo Crvenoj zvezdi pobedu u kaljuzi surduličke “Bombonjere” – 2:1.

As iz Srbobrana je postigao oba gola za lidera i šampiona protiv Radnika. Bedem domaćih je odolevao do 35. minuta, lopta nije htela u mrežu kada su pokušavali drugi, pa ni iz prvog Kataijevog pokušaja, ali onda se našao na pravom mestu u pravo vreme, kaznio je kiks domaće odbrane i usmerio crveno-bele ka pobedi.

Radnik je uspeo u drugom delu da izjednači, a onda se ušlo u dramatičnu sudijsku nadoknadu. Slobodan udarac na 17 metara od gola i lucidnost crveno-bele “desetke”. Kada je golman očekivao “kiflu” preko zida, Katai je gađao u ugao čuvara mreže, uz stativu, uhvatio ga na pogrešnoj nozi, a pogodio pravo mesto za 2:1 i novu pobedu Crvene zvezde, za kraj jesenje polusezone.

Prvi put i to u poslednjem kolu ove polusezone nagrada ide u ruke Aleksandra Kataija.