Prvotimac Spartaka Ždrepčeve krvi će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Spartak iz Subotice je vezao dve dragocene pobede u poslednja dva kola, a igrao je na krilima makedonskih veznih igrača Andreja Todoroskog i Miloša Tošeskog. Prvi je sa golom i asistencijom bio odlučujući faktor pobede nad Javorom (3:2), dok je Tošeski sa golom i dve asistencije obeležio ubedljivo slavlje nad Kolubarom u Lazarevcu (3:0) u ponedeljak.

Bila je to bez sumnje najbolja partija u sezoni bivšeg igrača Atiraua, Brodarca i Rabotničkog, kojom je zaslužio i epitet najboljeg igrača 33. kola Mozzart Bet Super lige.

Tošeski je pre ove utakmice imao jednu asistenciju, koju je ostvario upravo protiv Kolubara pre nešto manje od mesec dana, kada je Spartak poražen kao gost sa 1:2. Zanimljivo, ovo mu je bio prvi pogodak u sezoni, a u prošloj je takođe postigao jedan. Isto protiv Kolubare, ali iz slobodnog udarca. Asistent kod ovosezonskog gola u Lazarevcu bio je Janko Tumbasević, koji ga je u pravom trenutku pronašao na drugoj stativi.

Spartak je sa šest osvojenih bodova u poslednja dva kola izašao iz opasne zone, pa sada ima bod više od Radnika, koji je prvi ispod crte. Golubove u nedelju očekuje teško gostovanje u Ivanjici, protiv Mladosti GAT, direktnog konkurenta u borbi za opstanak. Eventualna treća uzastopna pobeda ekipe Milana Milanovića mogla bi da bude i ključna na putu ka opstanku u Mozzart Bet Super ligi.

Miloš Tošeski je u Suboticu došao u februaru prošle godine kao slobodan igrač, nakon što se rastao sa kazahstanskim Atirauom.

Izvor: Mozzart Sport