Prozivkom igrača i promocijom novog šefa stručnog štaba ekipa Radnika je danas započela pripreme za početak devete po redu sezone u elitnom rangu.

Prisutne igrače pozdravili su sportski direktor Radnika, Darko Gašić, kao i generalni direktor kluba Marko Marković. Prozivci je prisustvovao i Saša Radulović, šef skauting službe Radnika.

Sportski direktor Darko Gašić je istakao da je ponosan na uspeh postignut u prethodnoj sezoni, a potom poželeo sreću novom stručnom štabu i igračima:

’’Ponosan sam na sve ono što smo uradili u prethodnih godinu dana. Teško je objasniti te emocije koje smo imali, teško je objasniti tu celu situaciju. Ja od sveg srca želim da čestitam igračima, trenerima, medicinskom timu i kompletnoj administraciji koji su bili tu prošle sezone. Drago mi je da ćemo nositi svi jednu uspomenu da smo uspeli da napravimo najveći podvig u istoriji Super lige što se tiče opstanka. Postoje dobre stvari koje će klub da zadrži kao model. Prva stvar je vezana za finansije, čega ste i sami svedoci da ni u jednom momentu niste morali da brinete šta će se dešavati sa finansijama, bez obzira na situaciju. To će nam i biti prvi zadatak, nastavljanje načina i modela funkcionisanja kluba vezano za finansije. Želja nam je bila da i prilikom formiranja novog stručnog štaba  napravimo takav izbor da novi šef stavlja akcenat na rad i razvoj igrača. Ljubinkovića poznajemo godinu i po dana, želim mu dobrodošlicu i želim nam dugu saradnju. Kod naših namera da promenimo dosta toga ogledaće se i strpljenje i više razumevanja kod odnosa prema šefu stručnog štaba i njegovim saradnicima. Svima želim dobro zdravlje i da sezona bude uspešna.’’

Generalni direktor kluba Marko Marković takođe se osvrnuo na kraj prethodne sezone i poželeo sreću i zdravlje svim igračima i trenerima:

’’I dalje smo pod utiskom uspeha, ostanka u ligi. Zajedno smo završili jednu naizgled nemoguću misiju. Želim vam da se fokusirate na zahteve stručnog štaba, želim vam puno sreće, dobro zdravlje i da vas zaobiđu povrede. Krećemo u novu sezonu i verujem da ćemo po ko zna koji put pokazati da i u Surdulici može da se igra dobar fudbal.’’

Igrače je pozdravio i Zoran Ljubinković, novi šef stručnog štaba, koji je istakao da je prethodna polusezona putokaz, a da su ciljevi da nova sezona bude još uspešnija:

’’Uspeh iz prošle sezone je u stvari jedan putokaz kako treba da funkcionišete. Pokušaću da nastavim u istom smeru, tražiću od vas maksimum. Želim da vas u narednom periodu zaobiđu povrede. Sreću morate da zaslužite radom, disciplinom, posvećenošću i odnosom prema igračima i prema ljudima u klubu. Postavićemo veće ciljeve, ja ću sebi postaviti cilj da budemo još bolji nego u proteklih šest meseci. Uzeli ste veliki broj bodova i to će nam biti i smernica da budemo bolji nego u tih šest meseci. Želim vam puno zdravlje i da krenemo što pre. Želim vam da se posvetite maksimalno. Imamo odlične uslove ovde, sve su nam ljudi iz uprave obezbedili te možemo od samog početka da krenemo jako.’’

Novi stručni štab činiće još i Dejan Đuričić (pomoćni trener), Filip Stojanović (kondicioni trener) i Bojan Isailović (trener golmana).

Ekipa Radnika će prvi deo priprema obaviti u Surdulici, dok će drugi deo priprema biti obavljen na Zlatiboru u periodu od 30. juna do 12. jula. Tamo će ekipa odigrati nekoliko pripremnih mečeva, nakon čega se vraća u Surdulicu, gde će trenirati do starta šampionata.

FOTO: FK Radnik