Danas su u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održane sednice Izvršnog odbora i Skupštine Zajednice kojima je predsedavao predsednik Zajednice Dragomir Lazović. Ispred Fudbalskog saveza Srbije sednicama je prisustvovao generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Izvršni odbor Zajednice usvojio je izveštaj Nadzornog odbora, Finansijski izveštaj, kao i izveštaje nadležnih takmičarskih organa za sezonu 2022/23. Članovi Izvršnog odbora informisani su o aktivnostima Zajednice u proteklom periodu i aktuelnoj situaciji koja se odnosi na takmičenja u Mozzart Bet Super ligi i Prvoj ligi Srbije.

Na osnovu presude CAS i izrečenih kazni FK Kolubara, kao i pisanih informacija dobijenih od Fudbalskog saveza Srbije koje se odnose na oduzimanje licence za takmičenje FK Kolubara i Odluke o suspenziji i pokretanju postupka pred Disciplinskom i Etičkom komisijom FS Srbije, Izvršni odbor Zajednice je jednoglasno doneo odluku o isključenju FK Kolubara iz članstva u Zajednici.

U konstruktivnoj diskusiji svi članovi Skupštine informisani su sa aktuelnim dešavanjima u vezi sa sastavom liga za takmičarsku sezonu 2023/24 kao i o svim infrastrukturnim projektima  i daljim ulaganjima u razvoj infrastrukture klubova.

Na današnjoj sednici Skupštine određeni su takmičarski brojevi sa rasporedom prvenstva za Mozzart Bet Super ligu i Mozzart bet Prvu ligu Srbije.

Odluku o popuni upražnjenog mesta u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije doneće nadležni organi Fudbalskog saveza Srbije.