Napadač Crvene zvezde najzapaženiji u ubedljivoj pobedi šampiona na premijeri.

Susret Crvene zvezde i Vojvodine epitet derbija poneo je samo na papiru, a put do pobede (5:0) na premijeri braniocu titule značajno su olakšali gosti greškama. Ipak, bledo izdanje gostiju samo je otvorilo prostor ekipi u kojoj je posebno raspoložen bio Žan Filip Kraso.

Zvezdin ofanzivac je na zvaničnom debiju prvenac postigao sa bele tačke, u 13. minutu, posle prekršaja koji je u svom šesnaestercu napravio Busnić. Novajlija crveno-belih golom je otvorio i drugo poluvreme srušivši ujedno i poslednje nade Vojvodine, te je sa pravom poneo prvu osmicu u izveštajima Mozzart Sporta za novu superligašku sezonu.

Kraso je ofanzivni potencijal nagovestio i kroz Zvezdine prijateljske utakmice ovog leta potvrdivši da će predstavljati ubojit tandem sa Olajinkom, a u kvalitete reprezentativca Obale Slonovače u prethodnih nedelju dana uverila se i Fjorentina protiv koje je takođe tresao mrežu u jednako ubedljivom trijumfu (5:0).

Kao jedini dvostruki strelac u prvom kolu Mozzart Bet Super lige Kraso je već na otvaranju sezone zauzeo čelo liste strelaca. Debi ofanzivca nagoveštava uspešne dane u Ljutice Bogdana i drugu sezonu sa dvocifrenim brojem golova u karijeri. Kraso je posle niza takmičarskih godina u kojima nije postizao više od pet golova u prvenstvu zablistao prethodne sezone igrajući za Sent Etjen u čijem je dresu čak 17 puta tresao mreže rivala u Ligi 2.

Izvor: Mozzart Sport